Humanistsektionens Veckorapport v. 46

 

Äntligen vatten på humanisten!
Efter att humanistsektionen uppmärksammat avsaknaden av dricksvatten för studenterna på Humanisten så installerade fakulteten en diskbänk med kran i det nya caféet. Tack vare alla som tyckte till kan nu alla fylla på dricksflaskor och skölja ur matlådor. 

Styrelsemöte 4
Humanistsektionens styrelse sammanträdde förra torsdagen i föreningsrummet på plan 6. Där beslutades det om att tillsätta en studentrepresentant i en extern bedömargrupp för ämnen inom kultur. När det är fler än en person som vill bli studentrepresentant på en post måste styrelsen ta ett gemensamt beslut. Styrelsen diskuterade även olika event man kan göra. Det planeras att göra en satsning med kårpresentationer för 2:a och 3:e årsstudenter. 

Pedagogiska priset
Humanistsektionens ordförande satt i beredningsgruppen för att utse en vinnare pedagogiska priset på Humanisten. Det inkom en nominerad och personen verkade ha gjort ett gott arbete både i klassrummet och med digitala medel. Beredningsgruppen valde att föreslå att personen skulle väljas. 

Likabehandlingsgruppen
Onsdag eftermiddag hade likabehandlingsgruppen ett möte där ordförande deltog i att skriva klart ett föreslag på en handlingsplan att komplettera den numer fastställa likabehandlingspolicyn. Näst i steg gäller att dels få det dokumentet godkänt, sedan kommer gruppen även arbeta med en plan för krishantering. 

BLI MEDLEM I GÖTA STUDENTKÅR

1. Som medlem visar du för universitetet att det är viktigt att de lyssnar på studenterna, tillsammans är vi starka
2. För din medlemsavgift kan studentkåren fortsätta arbeta för att din utbildning ska hålla hög kvalitet och ha ett gott rykte nu och i framtiden
3. Som medlem kan du enkelt själv engagera dig för att förbättra din utbildning eller utöka ditt sociala liv genom att engagera dig i en studentgrupp eller gå med i någon av alla kårföreningar som finns.

 

Samhällsvetarsektionen
För dig som läser socionomprogrammet, psykologi, europakunskap, journalistik, personalvetarprogrammet, arbetsvetarprogrammet, offentlig förvaltning, globala studier, statsvetenskap, kriminologi eller något annat på Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.
Läs mer

 

Utbildningsvetenskapliga sektionen
För dig som läser programmen hälsopromotion, kostekonomi, sports coaching, pedagogik, speciallärare, barn- och ungdomsvetenskap, didaktik, förskollärare, grundlärare, ämneslärare, yrkeslärare, rektor eller något annat på utbildningsvetenskapliga fakulteten.
Läs mer

 

Humanistsektionen
För dig som läser på Humanistiska fakulteten: T.ex. språk, religion, historia, kultur mfl.  Klicka här för att läsa mer!
 
For those who study at the Faculty of Arts: for example language, religion, history, culture etc. Click here for more information!

Naturvetarsektionen
För dig som studerar allt från mineral, komplexa tal, relativitetsteorin, havsnivåhöjningar, DNA-molekylens uppbyggnad och mycket mer.
Läs mer

 

IT Section
If you study at the Information Technology faculty, we are your student union and work tirelessly to ensure that your study time with us will be pleasant, safe and fruitful.
Läs mer

 

Doktorander
För dig som läser forskarutbildning inom humaniora, IT, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller utbildningsvetenskap.

 

Bli stödmedlem
Har du slutat studera men vill fortsätta stödja kårens arbete?
Bli stödmedlem!

 

Läs mer om medlemskap