Temadag: Förebygga sexuella övergrepp mot barn

Datum: 
torsdag, 26 september, 2019

 

Den 26/9 arrangerar August Mikaelsson Pfeil (förskollärarstudent) och Göta Studentkårs utbildningsvetenskapliga sektion en temadag med syfte att skapa möjlighet för förskollärarstudenter att lära sig mer om ämnet sexuella övergrepp mot barn.

 

Föreläsare under dagen kommer vara: 
ELAINE EKSVÄRD
Elaine Eksvärd arbetar som retorikkonsult och författare. Vi möter henne vanligtvis i TV4 Nyhetsmorgon där hon delar ut retoriktips och i samband med större nationella och internationella val agerar hon retorikexpert. Elaine brukar också beskriva sig som barnrättskämpe och hon grundade Treskablinoll 2017, en organisation som arbetar förebyggande för att motverka sexuella övergrepp mot barn. Elaine har själv blivit utsatt för sexuella övergrepp under sin barndom, om detta skrev hon boken Medan han lever (2016). Elaine vann även Årets talare 2016.

Under föreläsningen kommer Elaine prata utifrån ett offerperspektiv och berätta om hur det var för henne att bli utsatt och därigenom hur det kan vara för ett barn att bli utsatta för sexuella övergrepp. Hon kommer också berätta om Treskablinoll och varför hon grundade organisationen.

MARIA DUFVA
Maria Dufva är utbildad Kriminolog och arbetar med att föreläsa för barn och vuxna om vad barnen möter och kan utsättas för på nätet. Hon har skrivit två böcker på detta området - Mitt barn på nätet (2017) och Värsta bästa nätet (2018). Maria har tidigare arbetat som kriminolog i 13 år på Stödcentrum unga brottsutsatta och har genom detta tillägnat sig mycket erfarenhet och kunskap om förebyggande arbete mot sexuella övergrepp mot barn.

Maria kommer föreläsa utifrån ett professionellt perspektiv och belysa hur vi i förskolan kan förebygga sexuella övergrepp - Vilka tecken/signaler finns det på utsatthet? Hur lär vi barn integritet? Hur bemöter vi utsatta barn? Hon kommer vidare lyfta verkliga fall, relationen mellan digitala verktyg och utsatthet och prata om Förskolebrevet, som är ett av Treskablinolls projekt, som Maria har utformat.

För uppdateringar kolla in vårt evenemang på facebook

ANMÄLAN GÖRS VIA GOOGLE DOCS HÄR. 
 

BLI MEDLEM I GÖTA STUDENTKÅR

Bli medlem snabbt och enkelt via Medlemsportalen >>