Veckorapport Utbildningsvetenskapliga sektionen för Vecka 8

Datum: 
tisdag, 26 februari, 2019

Visst är det skönt att vi går mot ljusare tider nu?
Vintern har sakta försvunnit och kvar finns vår fina Pedagogen som glittrar i den vackra vårsolen. Här på utbildningsvetenskapliga sektionen har vi fullt upp med att försöka göra det bästa av den resterande terminen. Visste du att nästa vecka arrangerar vi en Ullaredsresa med vårt ena sexmästeri, P6? Har du lyckats fixa en biljett?
Under vecka 8 har vår sektionsordförande Linnéa ihop med Linnéa i sektionsstyrelsen medverkat på BUGA (Beredningsutskottet för grund- och avancerad utbildning). Där diskuterade vi planeringstal som är antalet platser universitetet planerar för antagningen 2020. Samt även potentiella forskningsprojekt som alla var mycket intressanta.

Veckan avslutades med två dagar på St Jörgen med SOL (Samordningsnämnden för lärarutbildning). Vi diskuterade vi bland annat situationen för lärare i Sverige idag och hur vi kan förbättra lärarutbildningen. Just nu är vi på jakt efter SAMOs (studentarbetsmiljöombud) som är studenternas motsvarighet till arbetsmiljöombud. Är du intresserad eller har frågor hör av dig till vår Studiemiljöansvarig Ola på ola.thunander@gota.gu.se

BLI MEDLEM I GÖTA STUDENTKÅR

Bli medlem snabbt och enkelt via Medlemsportalen >>