Veckorapport v 43

Datum: 
onsdag, 31 Oktober, 2018

Kickoff med styrelsen
Under onsdagen samlades Göta studentkårs Samhällsvetarsektions styrelse för lite gött häng och get-to-know. Det spelades brädspel och käkades lite gott! Det är alltid trevligt att komma utanför kontorets väggar och umgås istället för att enbart diskutera viktiga punkter.
 

Projektledare till Spira Samhälle
Rekryteringen av projektgrupp för arbetsmarknadsmässan Spira Samhälle är i full gång! Under veckan valdes Faris Devic, student inom offentlig förvaltning, till projektledare för Spira Samhälle 2019. Nu söker vi efter studenter till följande poster:

  • - PR Manager och en PR/marknadsförings-grupp som lockar studenterna

  • - Arena manager och en grupp funktionärer som tar hand om det praktiska

  • - Business manager och en företagsgrupp som tar hand om utställarna.

 

Anknytning till arbetsmarknaden är ett hett ämne för samhällsvetar-studenter och här har du en chans att bygga på CV:t och knyta kontakter med framtida arbetsgivare under ett mycket meriterande uppdrag. Ställ gärna frågor om posterna och skicka din ansökan (med personligt brev och cv) till spira@gota.gu.se!

 

Dekan-möte
Ordförande Elin och vice ordförande Patrik träffade under v.43 Samhällsvetenskapliga fakultetens dekan, Malin Broberg, för att diskutera utbildningsärenden och förbättringar som kan ske. Dekanen är den person som ska leda verksamheten vid fakulteten samt är ordförande i fakultetsstyrelsen. Malin är nytillsatt dekan och har tidigare varit pro-dekan med forskningsansvar.
 

Kommunikationsutbildning
Göta studentkårs kommunikatör höll under v.43 en utbildning för samtliga heltidare om kommunikation. Hur vi framhäver oss bäst på sociala medier och hur vi kan attrahera fler följare var några av dagens punkter. Samhällsvetarsektionen är med stor marginal den sektion med flest följare på Facebook, men det betyder inte att vi kan ligga på latsidan! Facebook och Instagram är i dagsläget våra viktigaste kanaler, och hur vi framställer oss själva där blir därmed oerhört viktigt.

 

Studiesocial verksamhet
Under v.43 har vice ordförande Patrik arbetat med en tv-spels-turnering, där samtliga intäkter går till cancerfonden, för att stödja forskningen om prostatacancer. Under november månad brukar män spara mustasch (även kallad Movember), just för att uppmärksamma prostatacancer, och turneringen namn blev således ”Movember FIFA-turnering”.  Fin-fina priser finns i potten, och platserna fylldes upp under bara några dagar! Förberedandet inför vårterminens inspark börjar smyga sig närmare, och med det även planeringsarbetet, snart drar det igång igen woho!

 

Nyöppnat kafé på Studenternas hus
Ordförande Elin var under fredagen på plats på Studenternas hus där Campus Vasa bjöd alla studenter på kaffe och tårta för att fira att kaféet fått en upprustning. Nu i dagarna installeras de nya kaffemaskinerna och senare under hösten kommer även varuautomater komma på plats. Utöver detta finns det gott om mikrovågsugnar för att värma mat. Då Lingsalen i huset nu används flitigt som föreläsningssal välkomnar vi att satsningar görs för att förbättra studiemiljön för studenterna som vistas i huset!

BLI MEDLEM I GÖTA STUDENTKÅR

Bli medlem snabbt och enkelt via Medlemsportalen >>