Veckorapport v6-7

Datum: 
tisdag, 19 februari, 2019

Veckorapport v. 6-7
 

Fullmäktigemöte 4
Fullmäktige är Göta studentkårs högst beslutande organ. Där sätts ramar för organisationens verksamhet, budget och andra övergripande frågor. Verksamhetsårets fjärde möte med fullmäktige bjöd på diskussion om hur vi ska organisera föreningar anslutna till Göta studentkår i framtiden. Större delen av mötet dedikerades till beslut om välbehövliga revideringar av stadgan, organisationens viktigaste dokument. Det klubbades också igenom en ny heltidarepost! Under våren kan du söka posten som Eventansvarig och under ett år arbeta med att förbättra studentlivet genom konserter, inspark och andra sociala evenemang. Sugen? Håll utkik efter valberedningens utlysningar om heltidaruppdrag som kommer i mars!

Fakultetsstyrelsemöte
Samhällsvetenskapliga fakultetens styrelse är fakultetens högst beslutande organ som har ansvar för strategisk planering, övergripande styrning och kvalitetssäkring av utbildning, forskning och samverkan. Studenterna är i styrelsen representerade av Samhällsvetarsektionens ordförande Elin och vice ordförande Patrik. Vid Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsens möte den 7 februari klubbades bland annat utbildningsplanen för det nya Antropologprogrammet vid Institutionen för Globala studier igenom. Det innebär att 40 studenter kommer att kunna bli antagna till programmet nu till hösten. Så roligt!

Utbildning för studenter: Hur fungerar Göteborgs universitet?
Göteborgs universitets studentkårer (GUS) är ett samarbetsorgan mellan tre studentkårer vid Göteborgs universitet. GUS bedriver övergripande utbildningsbevakning och tillsätter studentrepresentanter i centrala och universitetsgemensamma organ. GUS arrangerade den 7 februari den första av två utbildningar om hur man som student kan påverka Göteborgs universitet. Imorgon arrangeras utbildningstillfälle nummer två, då du kan lära dig mer om hur en institution/en fakultet arbetar, hur universitetet arbetar med likabehandling och med hållbarhet. Alla studenter vid GU är välkomna och mer info hittar du här.

Finalsittning
Den 9 februari var det dags för vårterminens insparks grande finale, Finalsittningen! Kvällen till ära fick gästerna infinna sig på Skansen Kronan där det bjöds på trerätters, sånger, spex och inte minst en livekonsert med Maple & Rye! Vi vill passa på att tacka alla nya studenter för en härlig inspark, och alla faddrar för ett gediget arbete med att skola in våra nya studenter på såväl Göteborgs Universitet som i staden! Det har varit många sena kvällar, mycket skratt och många härliga minnen!

Nu blickar vi framåt inför höstterminen och dess inspark, vi vet att det fortfarande är många månader kvar men man måste få tillåtelse att drömma! Är du intresserad av att faddra till hösten? Ta kontakt med din studentgrupp/kårförening så berättar de mer!

Möte Campus-app
Under insparken säljer vi på Göta studentkår en hel del biljetter till diverse evenemang. Ett steg i riktning mot att förenkla både för oss, men även för er som köper biljetter kan eventuellt vara att i framtiden sälja biljetter via en applösning istället för på kontoren. Under vecka sju medverkade både Sektionsordförande och Vice sektionsordförande vid en genomgång hur en sådan app skulle kunna underlätta såväl biljettköp, men även mycket annat!

Uppdragsbeskrivning
Det är i skrivande stund cirka fyra månader kvar på nuvarande verksamhets år. I april väljs nya heltidare till såväl Göta studentkårs fem sektioner som det Centrala presidiet. Under vecka sex och sju har arbetet med att skriva ner uppdragsbeskrivningar för samtliga valbara poster pågått för att på ett smidigare sätt kunna se vilka arbetsuppgifter som ingår för respektive post! Är DU vår nästa sektionsordförande? Återigen: håll utkik efter valberedningens utlysningar! 

BLI MEDLEM I GÖTA STUDENTKÅR

Bli medlem snabbt och enkelt via Medlemsportalen >>