Kårföreningar

Att gå med i en kårförening är ett utmärkt sätt att lära känna likasinnade studenter. Kontakta föreningarna direkt med kontaktuppgifterna nedan om du är intresserad av att gå med!

Hur startar jag en kårförening?

All information du behöver för att starta en förening finns i dokumentet Regler för Göta studentkårs föreningar (pdf) >>.

För att förenkla ansökningsprocessen har vi satt ihop ett kit med bland annat exempel på stadga och hur ett konstituerande mötesprotokoll kan se ut. Här hittar du dessa tillsammans med övriga dokument som behövs för att ansöka om kårföreningsstatus >> 

Akademiska kören - AK

Akademiska Kören är en studentkör vid Göteborgs universitet. Kören startades 1919, och har sedan dess stolt förvaltat de klangmässigt speciella nordiska manskörs- och studentsångartraditionerna, där den fyrstämmiga sången utgör grunden. Samtidigt har kören obrutet arbetat med att utveckla och bibehålla en hög kvalitet vad avser musikalisk standard, repertoarval och sceniskt framförande. Detta sker genom ett engagerande körpedagogiskt utvecklingsarbete, kompetenta dirigenter och nyfikenhet på ny och varierande körmusik

Bunkerns Brädspelare

Bunkerns Brädspelare är en förening som arrangerar gratis brädspelskvällar regelbundet. Vi välkomnar alla GU-studenter oavsett fakultet till vår förening, från nyfikna nybörjare till rutinerade brädspelare. Vi är i lokalerna i B-huset (Läroverksgatan 9, 411 20 Göteborg) där närmaste spårvagnshållplats är Grönsakstorget. Bunkerns Brädspelare har en stor uppsättning spel och vi tar gärna emot önskemål om spelinköp. I regel bjuds det på traditionsenlig fika på samtliga brädspelskvällar. Det går lika bra att komma i ett sällskap som ensam till någon av våra kvällar, oavsett kommer ni få ett varmt välkomnande från styrelsen och en rolig kväll! Undrar ni över något är det bara att kontakta oss. Mvh Bunkerns Brädspelare

Byrå6

Byrå6 är en studentförening under Göta studentkår som anordnar fester, pubar i Café Haga, sittningar och internevent för våra medlemmar. Som medlem i Göta studentkår kommer du alltid in gratis på våra evenemang. Ni känner igen oss på våra svarta overaller med Woodstock på ryggen. Vill du veta mer om B6 och våra kommande evenemang eller kanske bli en av oss!? Skicka ett mejl till b6@gota.gu.se eller  följ oss på Facebook eller Instagram

CTRL+ALT+TEAM

An organisation for students, by students, all about teamwork and spending weekends hacking away. We help students find their way around the hackathon scene, and prepare competitive participants for any exciting challenges.

Filosofspexet

Filosofiska lätta knästående spexargardet är Göta Studentkårs eget spex; det vill säga en förening för komisk interaktiv musikalteater. Vi sätter årligen upp en större produktion och jobbar ständigt med mindre gückel och framträdanden. Alla som älskar att spexa, skämta, spela musik, greja med teknik eller dekor, regissera, dansa, skriva roliga texter och sånger, koreografera eller bara ha det allmänt härligt är varmt välkomna! Vi träffas i Studenternas Hus källare varje tisdag från 18:00!

Göteborgs Akademiska Kammarkör (GAKK)

Göteborgs Akademiska Kammarkör (f.d. Uníkorus) är Göteborgs universitets blandade kör, med medlemmar både inom och utom universitetsvärlden. Vi brukar ge tre konserter om året och varierar gärna vår repertoar. Under körens tjugo år har vi haft många konserter i Sverige, men även några utomlands. Officiella uppdrag för Universitetet hinns också med, liksom ett antal lussetåg, festengagemang och annat. 
Göteborgs Akademiska Kammarkör övar på torsdagskvällar på Artisten. Förutom den vanliga övningen blir det ett par intensivdagar och ett körläger varje termin. Och så sjunger vi en del på våra fester...
Vill du sjunga med oss? Vi söker medlemmar till alla stämmor. Kontakta oss i så fall på jagvillsjunga@unikorus.se. Vi finns även på facebook

Göteborgs Akademiska Symfoniorkester - GASO

Göteborgs Akademiska Symfoniorkester (GASO) är samlingsplatsen för orkestervana studenter i Göteborg. Vi tar oss an en varierad repertoar under dirigenten Tobias Anderssons ledning – allt från de stora berömda symfonierna till musik av andra genrer och nyskriven musik. Repetitionerna äger rum på tisdagskvällar kl. 19 i Studenternas Hus. Spelar du ett lämpligt instrument - hör av dig till oss angående möjligheterna att komma med.

Göteborgs socialdemokratiska högskoleförening - GSHF

Göteborgs socialdemokratiska högskoleförening (GSHF) bildades 1937 och har sedan dess varit klubben som samlat Göteborgs socialdemokratiska studenter. Vi ses varje onsdag 18.00 för att diskutera aktuella ämnen, bilda oss politiskt och umgås med likasinnade. Läs mer om vår verksamhet och var vi håller hus på vår hemsida eller på Facebook!

Haddock

Haddock - Vi är de glada figurerna som springer runt i lila overaller med gröna revärer med professor Kalkyl på ryggen. Vi trivs mycket bra i ISObaren som är både kemisternas lunchrum och vår festlokal. Vi anordnar mottagningen för de nya studenterna, samt sittningar och pubar för studenter under terminenens gång. Vill du ha roligt med några livsglada studenter tveka inte att komma ner till ISObaren där någon av oss alltid är, glöm även inte att ta en titt på hemsidan.

Kolla in vår instagram här!

Humanistiska sexmästeriet

Humanistiska sexmästeriet, humsex eller humansexet (kärt barn har galet många namn). Vi håller huvudsakligen till på Humanisten där vi försöker göra studietiden lite mer human, till vår hjälp har vi vår tappre Toadie. Sittningar, fester, quiz och annat smått och gott står på schemat och alla är bjudna. Vare sig du är på jakt efter nya vänner, utforska bumbibärssaftens magiska kraft eller bara snacka skit i gott sällskap så är vi och våra arrangemang något för dig. Man känner igen oss på våra lila pikéer/skjortor,
gröna slipsar och på tweedkavajer. Så vill du ha mer information, komma med förslag eller bara höra en dålig vits, kontakta oss.
//Sir Toadies tappra riddare.

Idrottsrådet

Idrottsrådet är en förening som verkar för att Göta studentkårs medlemmar ska få möjlighet till fysisk aktivitet i samband med studierna. Eftersom stillasittande och fysisk inaktivitet är ett stort samhällsproblem ser Idrottsrådet sin uppgift som extra viktig ur ett folkhälsoperspektiv. 

 Vi håller normalt till på idrottshögskolan (Skånegatan 14)
-Måndagar: Innebandy 16.00-17.00 -Torsdagar: Badminton 16.00-17.00 -Fredagar: Fotboll 16.00-17.00 (På Heden)  Gå med i vår facebookgrupp för mer information och hör av dig om du har några frågor! Eller varför inte kolla in vår Instragram?

 

KognitionsSex

Kognitionssex (Kog6) är sexmästeriet för Kognitionsvetenskap vid IT-institutionen på Lindholmen. Vi är en helt ny kårförening i Göta Studentkår. De första medlemmarna valdes in i december år 2015.

Målet är att anordna roliga evenemang för de som går på IT-sektionen, men även att utföra olika samarbeten med vår systerförening SystemSex. Vi Kog6:are går klädda i batikblåa overaller med ett grått vänsterben iklätt Futuramafiguren Bender, samt en grå högerärm.

LoL6

Lek- och Lärsexmästeriet (LoL6) är ett sexmästeri som genom lek, phest och andra studiesociala äventyr och roligheter vill bidra till en större gemenskap studenter mellan. Vi vill verka för en mer social studietid där vi genom olika evenemang och arrangemang vill bidra till att alla får en så minnesvärd studietid som möjligt. Alla studenter vid Göteborgs universitet är välkomna att söka sig till oss för att göra oss sällskap. Vi vänder särskilt blicken till alla pedagoger, vid Göteborgs universitet, som vill vara en del av sexmästerivärlden. Ni kommer se oss Turkosblå ovvar, med ett rosa vänsterben och ett lila högerben, så det är bara grabba tag i en av oss för att få lite info eller ta en pratstund bara!

Marxistiska studenter

Kapitalismens kris gör att den revolutionära marxismens idéer aldrig har varit mer aktuella än idag. Därför studerar vi i Marxistiska studenter historia, ekonomi, filosofi och aktuella politiska händelser i hela världen utifrån ett marxistiskt perspektiv. Vi är partipolitiskt obundna, men syns ibland även på demonstrationer, deltar gärna i debatter och anordnar såväl pubkvällar som studiecirklar. Vi har möten varje vecka med studentledda diskussioner, och du behöver inte ha läst eller kunna något särskilt för att delta. Gå gärna med i vår grupp på Facebook för att få mer information och bli inbjudna till våra evenemang, eller skicka ett mejl för att ta reda på vad som är på gång just nu! Varmt välkomna!

MatNatSex

MatNatSex är sexmästeriet för dig som läser en naturvetenskaplig utbildning eller kurs vid Göteborgs universitet. Vi arrangerar sittningar och har pubverksamhet på Studenteras Hus för dig som student och interna sittningar, resor och annat kul för våra medlemmar. Så om du vill förgylla din vardag med trevliga kompisar, roliga fester, resor och annat så kontakta oss genast! Du når oss lättast genom att skicka ett mail, slå en pling, komma på något av våra onsdagsmöten som hålls klockan 17.30 på Studenternas Hus, eller helt enkelt rycka någon i rockärmen. Rockarna känner du lätt igen då de är glatt färgade i rött, blått och grönt.

Patriciabaletten

Patriciabaletten är Göta studentkårs showdansgrupp som uppträder på allt från företagsfester och invigningar till studentfestivaler. Baletten har funnits sedan 1965 och uppträder oftast tillsammans med orkestern Tongångarne (se nedan). Vi tränar två gånger i veckan på Studenternas Hus och utöver det går vi gärna på kalas och hittar på roliga upptåg! Vill du vara med och dansa, stå på scen och ha kul? Hör av dig till oss!

Instagram: @patriciabaletten [ https://www.instagram.com/patriciabaletten/ ]
Facebook: @patriciabaletten [ https://www.facebook.com/patriciabaletten/ ]
Youtube: Patriciabaletten Göteborg [ https://www.youtube.com/channel/UCGORj2ZLsdRCsiZRU3P-vBw ]

Pedagogsexmästeriet

Pedagogsexmästeriet (P6) - Vi är ett glatt gäng, dessutom gärna klädda i overaller, som ser till att ordna diverse hejdundrande fester för våra kära studenter på Pedagogen. Dessutom åker vi mer än gärna runt i Sverige och festar med våra sexmästeristkollegor. Om ni till exempel varit med om en mottagning för Pedagogens studenter har ni med stor sannolikhet skådat oss i våra rödgröna overaller! Annars ses vi naturligtvis både med och utan overall på de olika arrangemang vi i P6 drar ihop.

Salsa & Söndag

Heta rytmer och medryckande dans i kombination med social samvaro och aktiviteter bjuds i föreningen Salsa & Söndag. Vi arbetar med att främja salsadans och -musik i Göteborg med tyngdpunkt på den kubanska stilen som kallas för ”Casino”. Vi arrangerar salsaklubb för allmänheten varje söndag på Studenternas Hus och ibland även konserter, samt ger kurser i salsa. Utöver detta har vi regelbundna aktiviteter för våra medlemmar, såsom resor, workshops och annat. Välkommen!

SKIP

SKIP (Systemvetarklubben för informatik och programmering) är föreningen för dig med datorintresse. Du hittar oss på Campus Lindholmen där vi vill fungera som ett komplement till utbildningen genom att hålla hjälpkurser, ordna föreläsningar,
anordna LAN och andra roliga aktiviteter. Är du intresserad av att vara med eller ha några frågor, skicka oss ett mail!

Stella Academica

Stella Academica är damkören vid Göteborgs universitet. Under ledning av vår eminenta dirigent Sara Kollberg träffas vi varje tisdagskväll för att sjunga och ha det gött. Repertoaren kan beskrivas som blandad, med inslag från så väl jazz och pop, som visor och klassiskt. Vi sjunger låtar av (bland andra) Florence + The Machine, Kraja, Emil Jensen och Don MacDonald. När vi inte sjunger fikar vi, och när vi inte fikar sjunger vi lite till. Några gånger per termin uppträder vi också inför publik. Hör av dig till oss via vår hemsida om du är intresserad av att gå med! Vi tar in nya sångare i början av varje termin.

Systemsex

SystemSex är sexmästeriet för alla studenter på IT-universitetet Lindholmen. Vi ordnar sittningar, fester och andra arrangemang för studenter och andra sexmästerier. Vårt absolut största åtagande är att anordna och organisera nollningen - Vi ser till så att alla har det så roligt som möjligt helt enkelt. Oss sexmästerister känner du igen på våra mestadels vita overaller där vänsterbenet är tigerrandigt och högerärmen är röd - Och tro inget annat!

Tongångarne

Tongångarne är Göteborgs universitets storband och showorkester. Förutom att göra bra shower och dansspelningar är vårt främsta mål att ha roligt tillsammans. Spelar du ett lämpligt instrument och har viss tidigare orkestervana? Vill bidra med showidéer eller tycker det är roligt att skriva eller arrangera låtar? Ta kontakt med oss! Vi välkomnar i synnerhet saxofonister och klarinettister. Vi repeterar måndagar kl. 18.30 i Studenternas Hus.

BLI MEDLEM I GÖTA STUDENTKÅR

Bli medlem snabbt och enkelt via Medlemsportalen >>

 • Akademiska kören - AK

  Akademiska Kören är en studentkör vid Göteborgs universitet. Kören startades 1919, och har sedan dess stolt förvaltat de klangmässigt speciella nordiska manskörs- och studentsångartraditionerna, där den fyrstämmiga sången utgör grunden. Samtidigt har kören obrutet arbetat med att utveckla och bibehålla en hög kvalitet vad avser musikalisk standard, repertoarval och sceniskt framförande. Detta sker genom ett engagerande körpedagogiskt utvecklingsarbete, kompetenta dirigenter och nyfikenhet på ny och varierande körmusik

 • Bunkerns Brädspelare

  Bunkerns Brädspelare är en förening som arrangerar gratis brädspelskvällar regelbundet. Vi välkomnar alla GU-studenter oavsett fakultet till vår förening, från nyfikna nybörjare till rutinerade brädspelare. Vi är i lokalerna i B-huset (Läroverksgatan 9, 411 20 Göteborg) där närmaste spårvagnshållplats är Grönsakstorget. Bunkerns Brädspelare har en stor uppsättning spel och vi tar gärna emot önskemål om spelinköp. I regel bjuds det på traditionsenlig fika på samtliga brädspelskvällar. Det går lika bra att komma i ett sällskap som ensam till någon av våra kvällar, oavsett kommer ni få ett varmt välkomnande från styrelsen och en rolig kväll! Undrar ni över något är det bara att kontakta oss. Mvh Bunkerns Brädspelare

 • Byrå6

  Byrå6 är en studentförening under Göta studentkår som anordnar fester, pubar i Café Haga, sittningar och internevent för våra medlemmar. Som medlem i Göta studentkår kommer du alltid in gratis på våra evenemang. Ni känner igen oss på våra svarta overaller med Woodstock på ryggen. Vill du veta mer om B6 och våra kommande evenemang eller kanske bli en av oss!? Skicka ett mejl till b6@gota.gu.se eller  följ oss på Facebook eller Instagram

 • CTRL+ALT+TEAM

  An organisation for students, by students, all about teamwork and spending weekends hacking away. We help students find their way around the hackathon scene, and prepare competitive participants for any exciting challenges.

 • Filosofspexet

  Filosofiska lätta knästående spexargardet är Göta Studentkårs eget spex; det vill säga en förening för komisk interaktiv musikalteater. Vi sätter årligen upp en större produktion och jobbar ständigt med mindre gückel och framträdanden. Alla som älskar att spexa, skämta, spela musik, greja med teknik eller dekor, regissera, dansa, skriva roliga texter och sånger, koreografera eller bara ha det allmänt härligt är varmt välkomna! Vi träffas i Studenternas Hus källare varje tisdag från 18:00!

 • Göteborgs Akademiska Kammarkör (GAKK)

  Göteborgs Akademiska Kammarkör (f.d. Uníkorus) är Göteborgs universitets blandade kör, med medlemmar både inom och utom universitetsvärlden. Vi brukar ge tre konserter om året och varierar gärna vår repertoar. Under körens tjugo år har vi haft många konserter i Sverige, men även några utomlands. Officiella uppdrag för Universitetet hinns också med, liksom ett antal lussetåg, festengagemang och annat. 
  Göteborgs Akademiska Kammarkör övar på torsdagskvällar på Artisten. Förutom den vanliga övningen blir det ett par intensivdagar och ett körläger varje termin. Och så sjunger vi en del på våra fester...
  Vill du sjunga med oss? Vi söker medlemmar till alla stämmor. Kontakta oss i så fall på jagvillsjunga@unikorus.se. Vi finns även på facebook

 • Göteborgs Akademiska Symfoniorkester - GASO

  Göteborgs Akademiska Symfoniorkester (GASO) är samlingsplatsen för orkestervana studenter i Göteborg. Vi tar oss an en varierad repertoar under dirigenten Tobias Anderssons ledning – allt från de stora berömda symfonierna till musik av andra genrer och nyskriven musik. Repetitionerna äger rum på tisdagskvällar kl. 19 i Studenternas Hus. Spelar du ett lämpligt instrument - hör av dig till oss angående möjligheterna att komma med.

 • Göteborgs socialdemokratiska högskoleförening - GSHF

  Göteborgs socialdemokratiska högskoleförening (GSHF) bildades 1937 och har sedan dess varit klubben som samlat Göteborgs socialdemokratiska studenter. Vi ses varje onsdag 18.00 för att diskutera aktuella ämnen, bilda oss politiskt och umgås med likasinnade. Läs mer om vår verksamhet och var vi håller hus på vår hemsida eller på Facebook!

 • Haddock

  Haddock - Vi är de glada figurerna som springer runt i lila overaller med gröna revärer med professor Kalkyl på ryggen. Vi trivs mycket bra i ISObaren som är både kemisternas lunchrum och vår festlokal. Vi anordnar mottagningen för de nya studenterna, samt sittningar och pubar för studenter under terminenens gång. Vill du ha roligt med några livsglada studenter tveka inte att komma ner till ISObaren där någon av oss alltid är, glöm även inte att ta en titt på hemsidan.

  Kolla in vår instagram här!

 • Humanistiska sexmästeriet

  Humanistiska sexmästeriet, humsex eller humansexet (kärt barn har galet många namn). Vi håller huvudsakligen till på Humanisten där vi försöker göra studietiden lite mer human, till vår hjälp har vi vår tappre Toadie. Sittningar, fester, quiz och annat smått och gott står på schemat och alla är bjudna. Vare sig du är på jakt efter nya vänner, utforska bumbibärssaftens magiska kraft eller bara snacka skit i gott sällskap så är vi och våra arrangemang något för dig. Man känner igen oss på våra lila pikéer/skjortor,
  gröna slipsar och på tweedkavajer. Så vill du ha mer information, komma med förslag eller bara höra en dålig vits, kontakta oss.
  //Sir Toadies tappra riddare.

 • Idrottsrådet

  Idrottsrådet är en förening som verkar för att Göta studentkårs medlemmar ska få möjlighet till fysisk aktivitet i samband med studierna. Eftersom stillasittande och fysisk inaktivitet är ett stort samhällsproblem ser Idrottsrådet sin uppgift som extra viktig ur ett folkhälsoperspektiv. 

   Vi håller normalt till på idrottshögskolan (Skånegatan 14)
  -Måndagar: Innebandy 16.00-17.00 -Torsdagar: Badminton 16.00-17.00 -Fredagar: Fotboll 16.00-17.00 (På Heden)  Gå med i vår facebookgrupp för mer information och hör av dig om du har några frågor! Eller varför inte kolla in vår Instragram?

   

 • KognitionsSex

  Kognitionssex (Kog6) är sexmästeriet för Kognitionsvetenskap vid IT-institutionen på Lindholmen. Vi är en helt ny kårförening i Göta Studentkår. De första medlemmarna valdes in i december år 2015.

  Målet är att anordna roliga evenemang för de som går på IT-sektionen, men även att utföra olika samarbeten med vår systerförening SystemSex. Vi Kog6:are går klädda i batikblåa overaller med ett grått vänsterben iklätt Futuramafiguren Bender, samt en grå högerärm.

 • LoL6

  Lek- och Lärsexmästeriet (LoL6) är ett sexmästeri som genom lek, phest och andra studiesociala äventyr och roligheter vill bidra till en större gemenskap studenter mellan. Vi vill verka för en mer social studietid där vi genom olika evenemang och arrangemang vill bidra till att alla får en så minnesvärd studietid som möjligt. Alla studenter vid Göteborgs universitet är välkomna att söka sig till oss för att göra oss sällskap. Vi vänder särskilt blicken till alla pedagoger, vid Göteborgs universitet, som vill vara en del av sexmästerivärlden. Ni kommer se oss Turkosblå ovvar, med ett rosa vänsterben och ett lila högerben, så det är bara grabba tag i en av oss för att få lite info eller ta en pratstund bara!

 • Marxistiska studenter

  Kapitalismens kris gör att den revolutionära marxismens idéer aldrig har varit mer aktuella än idag. Därför studerar vi i Marxistiska studenter historia, ekonomi, filosofi och aktuella politiska händelser i hela världen utifrån ett marxistiskt perspektiv. Vi är partipolitiskt obundna, men syns ibland även på demonstrationer, deltar gärna i debatter och anordnar såväl pubkvällar som studiecirklar. Vi har möten varje vecka med studentledda diskussioner, och du behöver inte ha läst eller kunna något särskilt för att delta. Gå gärna med i vår grupp på Facebook för att få mer information och bli inbjudna till våra evenemang, eller skicka ett mejl för att ta reda på vad som är på gång just nu! Varmt välkomna!

 • MatNatSex

  MatNatSex är sexmästeriet för dig som läser en naturvetenskaplig utbildning eller kurs vid Göteborgs universitet. Vi arrangerar sittningar och har pubverksamhet på Studenteras Hus för dig som student och interna sittningar, resor och annat kul för våra medlemmar. Så om du vill förgylla din vardag med trevliga kompisar, roliga fester, resor och annat så kontakta oss genast! Du når oss lättast genom att skicka ett mail, slå en pling, komma på något av våra onsdagsmöten som hålls klockan 17.30 på Studenternas Hus, eller helt enkelt rycka någon i rockärmen. Rockarna känner du lätt igen då de är glatt färgade i rött, blått och grönt.

 • Patriciabaletten

  Patriciabaletten är Göta studentkårs showdansgrupp som uppträder på allt från företagsfester och invigningar till studentfestivaler. Baletten har funnits sedan 1965 och uppträder oftast tillsammans med orkestern Tongångarne (se nedan). Vi tränar två gånger i veckan på Studenternas Hus och utöver det går vi gärna på kalas och hittar på roliga upptåg! Vill du vara med och dansa, stå på scen och ha kul? Hör av dig till oss!

  Instagram: @patriciabaletten [ https://www.instagram.com/patriciabaletten/ ]
  Facebook: @patriciabaletten [ https://www.facebook.com/patriciabaletten/ ]
  Youtube: Patriciabaletten Göteborg [ https://www.youtube.com/channel/UCGORj2ZLsdRCsiZRU3P-vBw ]

 • Pedagogsexmästeriet

  Pedagogsexmästeriet (P6) - Vi är ett glatt gäng, dessutom gärna klädda i overaller, som ser till att ordna diverse hejdundrande fester för våra kära studenter på Pedagogen. Dessutom åker vi mer än gärna runt i Sverige och festar med våra sexmästeristkollegor. Om ni till exempel varit med om en mottagning för Pedagogens studenter har ni med stor sannolikhet skådat oss i våra rödgröna overaller! Annars ses vi naturligtvis både med och utan overall på de olika arrangemang vi i P6 drar ihop.

 • Salsa & Söndag

  Heta rytmer och medryckande dans i kombination med social samvaro och aktiviteter bjuds i föreningen Salsa & Söndag. Vi arbetar med att främja salsadans och -musik i Göteborg med tyngdpunkt på den kubanska stilen som kallas för ”Casino”. Vi arrangerar salsaklubb för allmänheten varje söndag på Studenternas Hus och ibland även konserter, samt ger kurser i salsa. Utöver detta har vi regelbundna aktiviteter för våra medlemmar, såsom resor, workshops och annat. Välkommen!

 • SKIP

  SKIP (Systemvetarklubben för informatik och programmering) är föreningen för dig med datorintresse. Du hittar oss på Campus Lindholmen där vi vill fungera som ett komplement till utbildningen genom att hålla hjälpkurser, ordna föreläsningar,
  anordna LAN och andra roliga aktiviteter. Är du intresserad av att vara med eller ha några frågor, skicka oss ett mail!

 • Stella Academica

  Stella Academica är damkören vid Göteborgs universitet. Under ledning av vår eminenta dirigent Sara Kollberg träffas vi varje tisdagskväll för att sjunga och ha det gött. Repertoaren kan beskrivas som blandad, med inslag från så väl jazz och pop, som visor och klassiskt. Vi sjunger låtar av (bland andra) Florence + The Machine, Kraja, Emil Jensen och Don MacDonald. När vi inte sjunger fikar vi, och när vi inte fikar sjunger vi lite till. Några gånger per termin uppträder vi också inför publik. Hör av dig till oss via vår hemsida om du är intresserad av att gå med! Vi tar in nya sångare i början av varje termin.

 • Systemsex

  SystemSex är sexmästeriet för alla studenter på IT-universitetet Lindholmen. Vi ordnar sittningar, fester och andra arrangemang för studenter och andra sexmästerier. Vårt absolut största åtagande är att anordna och organisera nollningen - Vi ser till så att alla har det så roligt som möjligt helt enkelt. Oss sexmästerister känner du igen på våra mestadels vita overaller där vänsterbenet är tigerrandigt och högerärmen är röd - Och tro inget annat!

 • Tongångarne

  Tongångarne är Göteborgs universitets storband och showorkester. Förutom att göra bra shower och dansspelningar är vårt främsta mål att ha roligt tillsammans. Spelar du ett lämpligt instrument och har viss tidigare orkestervana? Vill bidra med showidéer eller tycker det är roligt att skriva eller arrangera låtar? Ta kontakt med oss! Vi välkomnar i synnerhet saxofonister och klarinettister. Vi repeterar måndagar kl. 18.30 i Studenternas Hus.