Naturvetarsektionen

Välkommen till Naturvetarsektionen!

Naturvetarsektionens säte finner du i Geovetearcentrum men vi representerar alla naturvetenskapliga program på Göteborgs universitet oavsett var de är placerade. Vi arbetar med utbidningsbevakning, arbetsmiljö och studiesociala frågor. Detta innebär att vi tillsätter studentrepresentanter till fakultetens och institutionernas olika råd, arbetsgrupper och styrelser. 

Hos oss finns flera studentgrupper som representerar dig som student mot universitetet i frågor som gäller din utbildning. De anordnar även studiesociala aktiviteter, pluggkvällar med mera. Till vänster kan du hitta din studentgrupp.

Genom våra sexmästerier engagerar sig studenter på naturvetarsektionen i studiesociala aktiviteter. Dessa kan vara pub/fest, sittningar och myket mera. Är du intresserad av deras verksamhet så kan du alltid ta kontakt med dem. Mer information om Matnatsex och Haddock hittar du på deras respektive facebooksida.

Mig hittar du vid Geovetarcentrums ingång på Guldhedsgatan 5A. Är jag inte på plats? Ring eller maila gärna då.

Öppettider

Måndag & onsdag kl 9:30 - 17:00

Tisdag & torsdag kl 9:30 - 16:30

Fredag kl 9:30 - 15:00

Ordförande Michel Gil

natsek@gota.gu.se

0704 833 483

Veckorapport V.46

Revidering av styrdokument

På måndagen var ordförande Michel på studenternas hus för att revidera styrdokument. Denna gången arbetade arbetsgruppen med kontraktet för mottagningskoordinatorer. Dokumentet blev klart och ska nu skickas till Fullmäktige innan det kan antas

Likabehandlingsgruppen

Veckorapport v 45

Sektionssammanträdande

Denna veckan började med ett sektionssammanträdande där alla Göta studentkårs sektionssordförande och viceordföranden träffades för att utveckla sektionens samarbete. Många idéer diskuterades och nya projekt och evenemeng kommer att ta fart snart. Efter det var det en sväng till O'learys där vi som medlemmar har lite deals!

Naturvetenskap Life-möte

Veckorapport v 44

Pedagogiska priset

Denna veckan öppnades nomineringen för pedagogiska priset. Som student kan du nominera de lärare som du tycker extra mycket om. Som varje år, tilldelas priset på Nobeldagen under sittningen MatNatSex och Haddock arrangerar. Du kan nominera fram till och med den 18:e november. Detta gör du enklast genom att maila pedagogiskapriset@gota.gu.se. I mailet skriver du vilken lärare du vill nominera, vilken institution hen tillhör samt en kort text om varför just hen förtjänar priset.

Veckorapport v 43

Styrelsemöte 3

Denna veckan var det dags igen för naturvetarsektionens styrelse att sammanträda för ett möte. Som vanligt rapporterade våra studentrepresentanter om vad som sker på de olika beredningarna de sitter i och sektionsordföranden har även uppdaterat styrelsen om uppdragen han tagit på sig. Två nya studentrepresentanter har tillsatts i bedömargruppen för kvalitetsgranskning. Till denna gruppen återstår 4 lediga platser som du kan söka till. Om du vill ta del av detta och vill ha information så kontakta sektionsordförande Michel.

Nu kan du nominera lärare till Pedagogiska priset!

Varje år på Nobeldagen delar naturvetarsektionen ut det pedagogiska priset till lärare på naturvetenskapliga fakulteten som studenter tycker är extra pedagogiska och brinner för att lära ut.

Loppis på Studenternas hus

Kom och fynda på Studenternas hus den 17 november! Göta studentkår arrangerar loppis för universitetets studenter. Fritt inträde såklart - välkommen!

Dags att nominera inför centrala studentrepresentantsuppdrag 2019!

Göteborgs universitet utlyser varje år platser i de universitetsgemensamma organ som studenter har rätt att delta i.

Bli studentrepresentant i ny arbetsgrupp under Samordningsnämnden för lärarutbildning

Samordningsnämnden för lärarutbildning, SOL, skall nu tillsätta en arbetsgrupp för att utreda flexibla utbildningsvägar till ämneslärarexamen genom kompletterande pedagogisk utbildning.

Oktoberfest

 

Hösten är här, och hur firar man det bättre än med oktoberfest?!?

MatNatSex utlovar gott om god mat och körv, öl (och annan dryck) samt skrål så ta på dig ett par hängselbyxor och en snygg hatt eller något annat i tema så ses vi där!

 

Anmälningsformulär

Sista anmälningsdatum 26/9 kl. 23:58

BLI MEDLEM I GÖTA STUDENTKÅR

1. Som medlem visar du för universitetet att det är viktigt att de lyssnar på studenterna, tillsammans är vi starka
2. För din medlemsavgift kan studentkåren fortsätta arbeta för att din utbildning ska hålla hög kvalitet och ha ett gott rykte nu och i framtiden
3. Som medlem kan du enkelt själv engagera dig för att förbättra din utbildning eller utöka ditt sociala liv genom att engagera dig i en studentgrupp eller gå med i någon av alla kårföreningar som finns.

 

Samhällsvetarsektionen
För dig som läser socionomprogrammet, psykologi, europakunskap, journalistik, personalvetarprogrammet, arbetsvetarprogrammet, offentlig förvaltning, globala studier, statsvetenskap, kriminologi eller något annat på Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.
Läs mer

 

Utbildningsvetenskapliga sektionen
För dig som läser programmen hälsopromotion, kostekonomi, sports coaching, pedagogik, speciallärare, barn- och ungdomsvetenskap, didaktik, förskollärare, grundlärare, ämneslärare, yrkeslärare, rektor eller något annat på utbildningsvetenskapliga fakulteten.
Läs mer

 

Humanistsektionen
För dig som läser på Humanistiska fakulteten: T.ex. språk, religion, historia, kultur mfl.  Klicka här för att läsa mer!
 
For those who study at the Faculty of Arts: for example language, religion, history, culture etc. Click here for more information!

Naturvetarsektionen
För dig som studerar allt från mineral, komplexa tal, relativitetsteorin, havsnivåhöjningar, DNA-molekylens uppbyggnad och mycket mer.
Läs mer

 

IT Section
If you study at the Information Technology faculty, we are your student union and work tirelessly to ensure that your study time with us will be pleasant, safe and fruitful.
Läs mer

 

Doktorander
För dig som läser forskarutbildning inom humaniora, IT, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller utbildningsvetenskap.

 

Bli stödmedlem
Har du slutat studera men vill fortsätta stödja kårens arbete?
Bli stödmedlem!

 

Läs mer om medlemskap

Prenumerera på RSS - Naturvetarsektionen