Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsmarknad

Arbetsmarknad

En tydlig arbetslivsanknytning är av stor vikt för att alla studenter ska vara väl förberedda inför arbetslivet.

Göteborgs universitet har ansvar för att samtliga utbildningsprogram har en tydlig arbetslivsanknytning och ska verka för en bred samverkan med det omgivande samhället för att öka relevansen i utbildningarna. Att skaffa sig kontakter tidigt under studietiden öka möjligheterna för dig som student att få ett jobb efter studierna, därför arbetar Göta studentkår med olika arbetsmarknadsrelaterade evenemang såsom mässor, föreläsningar och andra spännande aktiviteter för att du ska få ett försprång ut på arbetsmarknaden.

 

Läs mer om hur vi jobbar med arbetsmarknad för studenter och framtida arbetsgivare.

Göta studentkår representerar över 25 000 studenter på fem av åtta fakulteter vid Göteborgs universitet. Samhällsvetenskapliga, utbildningsvetenskapliga, naturvetenskapliga, humanistiska samt IT-fakulteten.

Sedan Göta studentkår bildades 2010 har organisationen ingått många olika samarbeten med företag, leverantörer, organisationer och arbetsgivare av olika slag. Du som företag har en unik möjlighet att marknadsföra dig som en attraktiv och relevant arbetsgivare till morgondagens arbetstagare, antingen till en specifik målgrupp på en fakultet eller mer övergripande mot studenter. Med vår expertis och kunskap erbjuder vi dig möjligheten att tillsammans skapa arbetsmarknadsaktiviteter.

Vid förfrågningar om samarbeten kontakta: samarbeten (a) gota.gu.se så berättar vi mer.

 

Sesam arbetsmarknadsmässa

SESAM Arbetsmarknadsmässa är en mässa för samhällsvetarstudenter vid Göta studentkårs samhällsvetarsektion. Mässan arrangeras årligen av mässans arbetsgrupp och välkomnar aktörer från arbetslivet som vill möta aktiva studenter. Är du intresserad av att delta som utställare eller har frågor kontakta sesam@gota.gu.se. Vill du veta när nästa mässa arrangeras? Följ SESAM på LinkedIn!