Hoppa till huvudinnehåll

Kårval

Kårval

Ledamöterna i fullmäktige väljs en gång per år genom ett kårval. Vem som helst får lov att kandidera, enda kravet är att du är medlem i Göta studentkår.

Genom kårvalet kan du som medlem påverka organisationen.

Vad är ett kårval?

Varje vår arrangerar vi Kårvalet, då vi väljer in nya medlemmar som ska sitta i kårfullmäktige (mer info om fullmäktige finns nedan) under nästa verksamhetsår. Kårvalet är en trestegsraket och fungerar såhär:

Inför valet är alla medlemmar välkomna att kandidera för att bli valbara i valet.

Under valet får alla medlemmar rösta på kandidaterna.

Efter valet presenteras valresultatet och de nyvalda fullmäktigeledamöterna håller konstituerande möte inför kommande verksamhetsår i slutet av april.

Fullmäktige

Fullmäktige är Göta studentkårs högsta beslutande organ och består av 21 ledamöter som alla representerar Göta studentkårs medlemmar. Fullmäktige beslutar om övergripande saker som budget, verksamhetsplan och styrdokument. Att vara en del av fullmäktige innebär att du är med och beslutar om hur Göta studentkår skall fungera, vilka frågor vi skall prioritera och på vilket sätt detta tar sig i uttryck i den dagliga verksamheten. Det är ett spännande och givande uppdrag som ger dig en chans att vara med och påverka stora beslut, likväl som en betydelsefull rad i ditt cv.

Hur du röstar
Hur du röstar

Valet hålls under vårterminen och röstningen sker digitalt via Mecenats tjänst karvalet.se. Du loggar in med ditt vanliga Mecenat-inlogg, detta eftersom Mecenat appen redan är ditt medlemskort till kåren och den därmed känner av att du är medlem och har rösträtt. Käckt va?

 

Kårvalet 2021 hålls den 5-10 mars.

Lär känna kandidaterna.

Klicka på respektive namn för att lära dig mer om vad kandidaterna vill göra i Göta studentkårs fullmäktige.

Jag är ULV-student.

Varför vill du sitta i Göta studentkårs fullmäktige?

Jag skulle vilja tillvarata ULV-studenternas intresse.

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?

Jag vill driva diskrimineringsförbud-frågor.

Jag började plugga på GU hösten 2020 och har sedan dess läst svenska med språkvetenskaplig inriktning. Utöver studierna sitter jag i den nationella styrelsen för en av Sveriges största ungdomsorganisationer och har stor erfarenhet av föreningslivet.

Varför vill du sitta i Göta studentkårs fullmäktige?

Jag har alltid varit intresserad av frågor som rör min utbildning. Sedan jag blev invald i fullmäktige i höstas har jag lärt mig mer om hur organisationen fungerar och vill fortsätta säkerställa en utbildning att vara stolt över. Därför kandiderar jag för omval!

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?

När det kommer till kritan är alla frågor som leder till en studietid värd att minnas viktiga! För mig är det däremot viktigt att vi studenter får vara med och påverka vår studietid. Jag intresserar mig därför mest för alla frågor som rör studentinflytande och studentrepresentation!

Jag heter Linnéa och pluggar statsvetarprogrammet med inriktning internationella relationer. Jag pluggar utöver statsvetenskapen statistik på Umeå universitet. När jag inte studerar gillar jag att spela beachvolleyboll och sjunga karaoke med vänner.

Varför vill du sitta i Göta studentkårs fullmäktige?

Jag tycker studentinflytandet är extremt viktigt. Jag har tidigare engagerat mig genom att bland annat ha suttit i Demos styrelse och jag saknar att ha ett större inflytande över min utbildning. Därför söker jag mig nu till fullmäktige, jag vill kunna påverka och föra studenters åsikter kontra universitetet.

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?

Mina hjärtefrågor handlar om nivån och kvalitén på utbildningen och psykisk ohälsa. Jag vill se en förbättrad individanpassning för utbildningarna samt ett bredare stöd och en bättre närvaro från studenthälsan.

På listan

1. Olbar Hammer Ekhem
2. Mikael Linck
3. Cathrine Ringdahl
4. Leo Lavelle
5. Oliwier Radke
6. Jonathan Ödman

Paddingtons vänner är lärarstudenter från flera olika program vid utbildningsvetenskapliga fakulteten, samt medlemmar i Pedagogsexmästeriet

Varför vill du sitta i Göta studentkårs fullmäktige?

För att få en vidare insyn i, och chans att påverka Göta studentkår. Därtill vill vi bidra till kommunikationen mellan fullmäktige och de kårmedlemmar som är verksamma i vår förening.

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?

Då vi är medlemmar och representanter för Pedagogsexmästeriet är det mest centrala för oss studiesociala frågor.

På listan

1. Ertan Kantur
2. Jack Svensson

Vi är två studenter från Samhällsvetarsektionen som tidigare varit engagerade på sektionen. Ertan har studerat offentlig förvaltning och vad engagerad i sektionsföreningen Politeia, och Jack har studerat arbetsvetenskap och varit engagerad i ASS.

Varför vill du sitta i Göta studentkårs fullmäktige?

Göta studentkår är den största kåren på universitet och representerar ett stort antal studenter. Med det kommer ett väldigt stort ansvar att representera dem på bästa sätt och verka för deras bästa. Genom att sitta i fullmäktige får vi chansen att vara med och påverka, och även att lyfta dem frågor som vi anser inte tagits upp tillräckligt för att göra studietiden så bra som möjligt för alla de studenter Göta representerar.

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?

Det som intresserar oss mest är dem studiesociala frågorna, hur Göta arbetar med föreningarna och hur arbetet på sektionerna går. Vi kommer att driva frågor om hur Göta kan bli bättre på att stötta föreningarna och att organisationen ska bli bättre på att utveckla den sektionsspecifika verksamheten. Men det kanske viktigaste är att vi vill att Göta ska bli roligare!

Jag läser en kandidat i Kultur på Humanisten, just nu pluggar jag min andra termin. Jag är sedan tidigare även utbildad som scen-, ljus- och eventtekniker. Jag är en tjej som gillar att både spendera tid hemma med katten men också att vara ute i staden vi alla älskar.

Varför vill du sitta i Göta studentkårs fullmäktige?

Jag vill främst göra skillnad. I dagsläget är jag ordinarie studentrepresentant för IR på Humanisten, jag har även varit insparkskoordinator för Humanisten VT21 men det känns som att jag har mer att ge och att det jag vill vara med och göra skillnad för inte går på den nivån som jag är aktiv inom Göta på just nu. Vill också gärna lära mig mer kring hur verksamheten kring Göta fungerar samt utvecklas som person.

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?

Brinner för säkerhetsfrågor och att skapa en trygg arbets- och studiemiljö för mina fellow studenter. Brinner också extremt mycket för evenemangfrågor och har många kontakter innanför ljus/ljud/scen/videoproduktion och även kontakter till band/artister/teaterar/frigrupper/studentföreningar.