Hoppa till huvudinnehåll

Kårval

Kårval

Ledamöterna i fullmäktige väljs en gång per år genom ett kårval. Vem som helst får lov att kandidera, enda kravet är att du är medlem i Göta studentkår.

Fyllnadsval till Kårfullmäktige HT 2021

Vi fyllnadsväljer till Kårfullmäktige. Alla medlemmar har rätt att rösta 11-17 oktober 2021. 

  1. Läs mer om kandidaterna längre ner
  2. Logga in med ditt Mecenat-inlogg på www.karvalet.se
  3. Rösta på din kandidat!

Genom kårvalet kan du som medlem påverka organisationen.

Vad är ett kårval?

Varje vår arrangerar vi Kårvalet, då vi väljer in nya medlemmar som ska sitta i kårfullmäktige (mer info om fullmäktige finns nedan) under nästa verksamhetsår. Kårvalet är en trestegsraket och fungerar såhär:

  • Inför valet är alla medlemmar välkomna att kandidera för att bli valbara i valet.
  • Under valet får alla medlemmar rösta på kandidaterna.
  • Efter valet presenteras valresultatet och de nyvalda fullmäktigeledamöterna håller konstituerande möte inför kommande verksamhetsår i slutet av april.

I de fall vi behöver ytterligare ledamöter brukar ett fyllnadsval arrangeras i september eller oktober nästföljande termin.

Fullmäktige

Fullmäktige är Göta studentkårs högsta beslutande organ och består av 21 ledamöter som alla representerar Göta studentkårs medlemmar. Fullmäktige beslutar om övergripande saker som budget, verksamhetsplan och styrdokument. Att vara en del av fullmäktige innebär att du är med och beslutar om hur Göta studentkår skall fungera, vilka frågor vi skall prioritera och på vilket sätt detta tar sig i uttryck i den dagliga verksamheten. Det är ett spännande och givande uppdrag som ger dig en chans att vara med och påverka stora beslut, likväl som en betydelsefull rad i ditt cv.

Hur du röstar
Hur du röstar

Valet hålls under vårterminen och röstningen sker digitalt via Mecenats tjänst karvalet.se. Du loggar in med ditt vanliga Mecenat-inlogg, detta eftersom Mecenat appen redan är ditt medlemskort till kåren och den därmed känner av att du är medlem och har rösträtt. Käckt va?

Alla kandidater i fyllnadsvalet

Klicka på respektive namn för att läsa mer om kandidaterna 

Jag heter Nada, ursprungligen från Indonesien, jag studerar en magisterexamen i kommunikation och är för närvarande studentambassadör och studentrepresentant på GUS.

Jag är intresserad av frågan om troslikhet (inkludering) där vi kan ha samma rättigheter att fira vår "helgdag" precis som den kristna här majoritetsreligionen i Göteborg. Det skulle också vara bra om vi kan driva fler eller göra en (t.ex. karriärbank) så att GU -alumner kan få en chans att få sitt drömjobb med vårt nätverk och rekommendation. Inte bara göra ett jobb rättvist utan också att ge möjlighet att koppla sistaårsstudenten till det företag de är intresserade av. Integrerar GU -akademiker bättre på arbetsmarknaden och gör skillnad varför studier på GU har faktiska fördelar.

Kent Huang, 23 år, från Malmö, nuvarande en student på GU pedagogen, studerar pedagogik programmet.

Vad som intresserar mig är hur GU inte ger tillräckligt med stöd och information till ankommande studenter. Som en student får man det nödvändiga info över hur man ska gå tillväga att studera men det saknar information över hur man skapar kontakt, hur man skapar träffar eller hur man interagerar med andra seniorer. Det kanske finns en dag där man får ett träff om att interagera med äldre klasskamrater, men det brukar normaltvis vara de första dagarna av skolans gång vilket jag finner ineffektiv eftersom alla är upptagna med att tänka på studierna och vilken sorts information som måste prioriteras. Jag vill att GU tar initiativet att hjälpa studenter att interagera med alla, skapa kontakt eller stödja dem. Att kunna lägga fokuset på att göra det lättare för studenterna tycker jag ligger mest vikt.

Pontus heter jag, jag studerar mitt andra år som ämneslärare 7-9.

Jag vill få fler medlemmar engagerade i studentkåren genom att ha hjälpa föreningar och utskott att skapa fler event för Göta medlemar så att alla medlemmar känner att det blir roligare att gå med i kåren och att man känner en gemenskap med ens medlemmar. Vill även att Göta upplyser ens medlemmar om vad som händer i studentlivet runtom i Göteborg samt vad kåren gör och skapa en mer attraktiv bild av Göteborg som studentstad.

 

 

 

Jag älskar psykologi, ledarskap och drama. Mina värderingar är att hjälpa och kräva det bästa av mig själv och andra. Därför har jag jobbat inom skolan och utbildar mig nu till lärare.

Jag vill arbeta med kvalitetssäkran, ökad pedagogik och lättillgänglighet inom universitet.

 

 

 

 

 

Jag är Victoria Renebom som är 29 år och studerar på kandidatprogrammet i offentlig förvaltning. Jag blev antagen till VT21. Jag har tidigare studerat allt från omvårdnad på gymnasiet, sjuksköterska, förskollärare, gått kurser i juridik och brinner för att hjälpa andra. Jag är för nuvarande kassör i Politeia.

Jag vill stå upp för studenternas rättvisa och vara ett stöd i att studenternas ord kommer till rätta och vara en god förmedlare mellan de och GU’s funktionella styre och höga personer som har ett stort inflytande.