Hoppa till huvudinnehåll

Kårval

Kårval

Ledamöterna i fullmäktige väljs en gång per år genom ett kårval. Vem som helst får lov att kandidera, enda kravet är att du är medlem i Göta studentkår.

Kandidater Kårfullmäktige

Kandiat 1: Hannah Zemack

Berätta kort om vem du är och vad du studerar/har studerat.
Jag är 20 år och studerar heltid på journalistprogrammet. Ursprungligen är jag från Stockholm och flyttade till Göteborg 1,5 år sedan. Just nu är jag på min fjärde termin och är aktiv inom en studentförening samt inom studentradion.

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?
Jag har märkt av att det är många studenter som inte känner att de har någon hjälp att få från universitetet när de är nära att gå in i väggen. Pressen över att ”få ihop” alla sina högskolepoäng väger ofta tyngre än ens egna mentala hälsa. Detta har att göra med ens inkomst, då gällande CSN, eller en icke förståelse bland lärarna. För att kunna förändra detta kräver då en organisatorisk utveckling som involverar de studenter som blir lidande av hur systemet ser ut nu.

Kandidat 2: Frida Eriksson

Berätta kort om vem du är och vad du studerar/har studerat.
Jag är 25 år och går åttonde terminen på psykologprogrammet. Jag har tidigare läst grundkurserna i litteraturvetenskap och lingvistik. På fritiden äter jag bröd och tar motorsågskörkort, t ex.

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?
Jag är intresserad av organisationer, organisationsutvekling och styrning. Jag är också intresserad av hur man främjar motivation och hur man skapar trygga och välkomnande sammanhang. Jag har inga specifika frågor jag vill driva i fullmäktige, jag råkar bara gilla möten, men en hjärtefråga jag har och vill driva om jag kan är att studentpriset även ska gälla för enkelbiljetter i kollektivtrafiken.

Kandidat 3: Manjurul Mahmud

Berätta kort om vem du är och vad du studerar/har studerat.
Hi, I am Manjurul Mahmud from Bangladesh. Currently I am doing Masters in Political Communication. Previously, I did bachelor in Mathematics from University of Dhaka, Bangladesh.

Vad intresserar dig mest och vilka frågor vill du driva i fullmäktige?
First of all, I am a book lover. I love to read and am very much interested to know different people, cultures, and languages. Aside from that, being a citizen of a third-world country, I can respond to and understand better people who are from diverse backgrounds. Overall, I want to work for every student with a neutral point of view and make our campus better for every race, religion, culture, and ethnicity.

Kandidat 4: Paddingtons Vänner (Lista)

Berätta kort om vilka ni är och vad ni studerar/har studerat.
Vi är 16 glada studenter som studerar olika utbildningsvetenskapliga utbildningar på Göteborgs universitet. Hälften av oss studerar till ämneslärare och andra hälften studerar på program som pedagogik, grundlärarprogrammet och förskollärarprogrammet.

Varför vill ni sitta i Göta studentkårs fullmäktige?
Vi är alla engagerade i Göta studentkår och vi vill fortsätta engagera oss genom att få chansen att tycka till på ett högre plan och vi alla anser att FUM är rätt ställe för att kunna göra skillnad.

Vad intresserar er mest och vilka frågor vill ni driva i fullmäktige?
Vi är engagerade i student- och föreningslivet här i Göteborg och anser att frågor som rör studiesociala sammanhang för studenter på Göteborgs universitet behöver drivas på ett högre plan än bara inom föreningarna under Göta studentkår.

 

Kandidater:

Kandidat 1: Timothy Rudhner Kandidat 2: Lisa Nilsson Nadj Kandidat 3: Elliot Roxenius
Kandidat 4: Moa Clasberg Kandidat 5: Khanh-Linh Tran Kandidat 6: Pontus Jacobsson
Kandidat 7: Andjela Zuljevic Kandidat 8: Sascha Nouraei Kandidat 9: Zakaria Assekour
Kandidat 10: Albert Utgren Kandidat 11: Linnéa Hagström Kandidat 12: Julia Hoflin
Kandidat 13: Louise Olsson Kandidat 14: Axel Axelsson Kandidat 15: Elsa Svensson
Kandidat 16: Vilma Ehn    

 

Genom kårvalet kan du som medlem påverka organisationen.

Vad är ett kårval?

Varje vår arrangerar vi Kårvalet, då vi väljer in nya medlemmar som ska sitta i kårfullmäktige (mer info om fullmäktige finns nedan) under nästa verksamhetsår. Kårvalet är en trestegsraket och fungerar såhär:

  • Inför valet är alla medlemmar välkomna att kandidera för att bli valbara i valet.
  • Under valet får alla medlemmar rösta på kandidaterna.
  • Efter valet presenteras valresultatet och de nyvalda fullmäktigeledamöterna håller konstituerande möte inför kommande verksamhetsår i slutet av april.

I de fall vi behöver ytterligare ledamöter brukar ett fyllnadsval arrangeras i september eller oktober nästföljande termin.

Fullmäktige

Fullmäktige är Göta studentkårs högsta beslutande organ och består av 21 ledamöter som alla representerar Göta studentkårs medlemmar. Fullmäktige beslutar om övergripande saker som budget, verksamhetsplan och styrdokument. Att vara en del av fullmäktige innebär att du är med och beslutar om hur Göta studentkår skall fungera, vilka frågor vi skall prioritera och på vilket sätt detta tar sig i uttryck i den dagliga verksamheten. Det är ett spännande och givande uppdrag som ger dig en chans att vara med och påverka stora beslut, likväl som en betydelsefull rad i ditt cv.

Hur du röstar

Valet hålls under vårterminen och röstningen sker digitalt via Mecenats tjänst karvalet.se.

Du loggar in med ditt vanliga Mecenat-inlogg, detta eftersom Mecenat appen redan är ditt medlemskort till kåren och därmed känner den av att du är medlem och har rösträtt. Käckt va?