Hoppa till huvudinnehåll
Stiliserad bild av Gunnar Svedberg

Nominera lärare och studenter till universitetsgemensamma priser!

Har du en studiekamrat som du tycker borde prisas för sitt arbete för studenterna på Göteborgs universitet? Då kan du nominera denne till Gunnar Svedbergs pris som varje år delas ut till en student som har verkat för studenternas bästa. Priset består av 10 000 kr och ett diplom som delas ut under hösten.

Alla som studerar på Göteborgs universitet kan nomineras, och både anställda och studenter kan nominera. Särskilt meriterande är om pristagarens insatser gynnat samverkan mellan studenter som bedriver sina studier vid olika delar av universitetet. Studentens insatser ska alltså ha gynnat studenter vid fler än en utbildning och/eller mer än endast en fakultet.

Har du någon i åtanke? Gå då in på GUS hemsida för att läsa mer, eller nominera din kandidat genom att mejla presidium@gus.gu.se senast 1 april

Vill du istället prisa en lärare som har gjort en insats för social hållbarhet och livslångt lärande kan du nominera denne till Pam Fredmans pris. Priset, som består av ett diplom och ett bidrag till en institution/motsvarande om 20 000 kr per pristagare eller
max 50 000 kr, ska användas till pristagarens professionella förkovran. Här kan du läsa mer om priset och hur du nominerar, och kom ihåg att göra det senast 31 mars.

Två priser döpta efter gamla rektorer alltså, och fina chanser för oss studenter att visa uppskattning för människor som gör bra grejer för andra. Under hösten kom det in väldigt många nomineringar till pedagogiskt pris, något som visade att vi studenter tycker bra pedagogik är viktigt. Låt oss fortsätta visa att vi bryr oss!

Fler nyheter