Hoppa till huvudinnehåll

Fullmäktige

Fullmäktige

Fullmäktige är Göta studentkårs högst beslutande organ. Där sätts ramar för Göta studentkårs verksamhet, budget och andra övergripande frågor. Fullmäktige har även som uppgift att välja studentkårens heltidare, kårstyrelse och sektionsstyrelser.

Ledamöterna i fullmäktige väljs en gång per år och vem som helst får lov att kandidera, enda kravet är att du är medlem i Göta studentkår. Kårvalet hålls på vårterminen. 

I fullmäktige finns både enskilda ledamöter och så kallade listor, vilka ungefär motsvarar politiska partier eller koalitioner där medlemmar med liknande intressen för kåren gått samman. Fullmäktige består av upp till 21 ledamöter. Vid rösträkningen görs en reservlista, vilket innebär att fullmäktige fylls på om det sker avhopp. Om en person hoppar av ersätts den i första hand av nästa person på samma lista, och annars av nästa person på reservlistan. Om det hoppar av fler ledamöter än det finns ersättare minskar storleken på fullmäktige.

Alla medlemmar kan skicka in motioner till Göta studentkårs fullmäktige, kårstyrelse eller sin sektionsstyrelse. För att motionera till fullmäktige eller kårstyrelsen skickar du ett mejl till pol.sek@gota.gu.se.

Nyfiken på hur ett fullmäktigemöte går till i verkligheten? Vi guidar dig rätt i videon nedan!

Ta chansen - var med!


Nästa fullmäktigemöte är


Läs mer >

 

Fullmäktige 20/21 består av:

 

Enskilda ledamöter:

Linnéa Kjellström

Irina Bergå

Elvira Ströhemann Wolmesjö 

Pontus Jacobsson

Nada Alichiah

Kent Huang

Victoria Renebom

Enighetsalliansen:

Robert Johnsson

Rasmus Lukk

Alex-Julius Malmqvist

Stefan Olsson 

Slir-listan:

Ertan Kantur

Jack Svensson

Paddingtons vänner:

Leo Lavelle

Oliwier Radke

Olbar Hammar Ekhem

Mikael Linck

Cathrine Ringdahl

Paddingtons vänner 2:

Alfred Nordh

Ebba Liikanen

Emma Engström