Hoppa till huvudinnehåll

Fullmäktige

Fullmäktige

Fullmäktige är Göta studentkårs högst beslutande organ. Där sätts ramar för Göta studentkårs verksamhet, budget och andra övergripande frågor. Fullmäktige har även som uppgift att välja studentkårens heltidare, kårstyrelse och sektionsstyrelser.

Ledamöterna i fullmäktige väljs en gång per år och vem som helst får lov att kandidera, enda kravet är att du är medlem i Göta studentkår. Kårvalet hålls på vårterminen. 

I fullmäktige finns både enskilda ledamöter och så kallade listor, vilka ungefär motsvarar politiska partier eller koalitioner där medlemmar med liknande intressen för kåren gått samman. Fullmäktige består av upp till 21 ledamöter. Vid rösträkningen görs en reservlista, vilket innebär att fullmäktige fylls på om det sker avhopp. Om en person hoppar av ersätts den i första hand av nästa person på samma lista, och annars av nästa person på reservlistan. Om det hoppar av fler ledamöter än det finns ersättare minskar storleken på fullmäktige.

Alla medlemmar kan skicka in motioner till Göta studentkårs fullmäktige, kårstyrelse eller sin sektionsstyrelse. För att motionera till fullmäktige eller kårstyrelsen skickar du ett mejl till pol.sek@gota.gu.se.

Nyfiken på hur ett fullmäktigemöte går till i verkligheten? Vi guidar dig rätt i videon nedan!

 

Fullmäktige 20/21 består av:

 

Enskilda ledamöter:

Alexandra Ghafari

David Thomsen

Martin Eklund

Jonatan Dovner

Viktor Arohlén

Najomi Brezina

Rasmus Lukk

Hampus Haugland

Tova Tabacsko

Rasmus Andersson

Enhetsalliansen:

Robert Johnsson

William Palmér

Alex-Julius Malmqvist

Fabian Håkansson

Humlistan:

Karolina Tecza

Valfri dryck på kåren:

Axel Andersson

Kognitiv aktion:

Jaqueline Darnakas

Emelie Aalto

Alexander Wåhlander

The SEM party:

Johnny Hamnesjö Olausson

David Lindgren