Hoppa till huvudinnehåll

Inspark

Se vad vi har planerat för just DIG som börjar hos oss nu till våren 2024!

Inspark VT2024

Det kan lätt bli lite rörigt så här i början men vi har gjort vårt bästa för att hjälpa dig hitta! Varje sektion har sin egen inspark, klicka vidare för att ta del av just din inspark.

Fortfarande oklart?

Släng iväg ett mejl till oss på info@gota.gu.se eller skicka ett dm till @gotastudentkar på instagram så hjälper vi dig att hitta rätt!

Under insparken lär du känna:

Universitetet
Universitetet

Våra phaddrar lär dig allt om salar, grupprum och bästa studieplatserna.

Klasskompisarna
Klasskompisarna

Det finns inga främlingar. Bara vänner du inte träffat ännu.

Studentstaden Göteborg
Studentstaden Göteborg

Här finns massor att upptäcka, både för infödingar och nytillkomna göteborgare.

Välkommen till Göteborgs universitet och ett extra varmt välkomnande till Göta studentkår, vilken fantastisk tid du har framför dig! Bli medlem i Göta studentkår.

Att börja plugga är ett stort och viktigt beslut.

Vad har du givit dig in på egentligen? Månader, kanske år, av tentor, dyr kurslitteratur, obegripliga teoretiska resonemang och för mycket månad kvar i slutet av pengarna.

Lyckligtvis är du inte ensam.

Och för att du ska få chansen att lära känna alla andra som tar sina första trevande steg på GU anordnar Göta studentkår massor av kul aktiviteter under terminens första veckor. Välkommen till insparken!

Alla event på ett och samma ställe.

Ladda ned Orbi och registrera dig så missar du inget.

Orbi har koll på insparksevent, anmälningar, biljetter, och allt annat. Förutom typ första tentan. Den måste du fortfarande klara själv. Men det gör du. Du är grym!

Ladda ner appen till Android

Ladda ner appen till iOS:

Vad är nu detta? Tell me everything!

Insparken är vårt namn på det som förr i världen kallades "nollning" eller bara "mottagning". Under insparken välkomnar vi alla nya studenter till universitetet med stöttning, vägledning, gemenskap, och så klart massor av kul event!

Den stora insparken äger rum vid höstterminens start då vi tillsammans med våra föreningar och ”phaddrar” välkomnar tusentals nya studenter till de fem fakulteter som Göta studentkår representerar.

Vi arrangerar även en mindre inspark vid vårterminens start.

Insparken är alltså de första välkomstveckorna varje termin som fokuseras på att välkomna dig som ny student till universitetet!

Vi arrangerar:

Fester

Hela insparken är ju egentligen en enda stor fest!

Pubrundor

Lär känna stadens bästa valfri-dryck-återförsäljare!

Amazing Race

Finns inget roligare sätt att lära sig hitta i Göteborg!

Sittningar

En studenttradition som måste upplevas för att tros på. Kom med tom mage och uppsjungna stämband!

Turneringar

Hell hath no fury like två sektionsföreningar som tampas om guldet.

Spelkvällar

Chilla, ät lite chips och lär känna varandra medan ni har ihjäl varandra i fia med knuff. Vänskapligt värre!

... och mycket mer för att du som är ny på universitetet skall få en så bra start som möjligt på din studietid och få möjlighet att lära känna din sektion, dina medstudenter och Göteborg som studentstad!

Vänta va, sektion?

Göta studentkår representerar fem av universitetets åtta fakulteter, och varje fakultet har inom studentkårens organisation en egen sektion. På hösten arrangeras insparken på alla fem sektionerna samtidigt, medan vi på vårterminen endast kör på Humanistsektionen, Samhällsvetarsektionen och Utbildningsvetenskapliga sektionen.

Läs mer om din sektion under "Sektioner" uppe i menyn!

Några ord om våra fantastiska koordinatorer, phaddrar och föreningar.

Varje inspark planeras av insparskoordinatorer, som är studenter valda av studentkåren för att ha det övergripande ansvaret för insparken på just din sektion.

Tillsammans med hundratals phaddrar (studenter som finns till för att hjälpa dig som ny student att komma in i studentlivet – du känner igen dem på deras t-shirts!) och ett femtiotal engagerade föreningar ser vi till att insparksupplevelsen blir en fantastisk start på din tid som student vid Göteborgs universitet.

Känn dig som hemma!

Ta en närmare titt på vad Insparken går ut på.

Insparksoffan har intervjuer, reportage och massor av information om vad som händer under Insparken. Spellistorna är laddade - bara att bingea!

HT21

HT19