Hoppa till huvudinnehåll

Inspark

På den här sidan kommer vi så småningom att publicera allt du behöver veta inför höstterminens start. In the meantime, bekanta dig med vad insparken är för något och ta en titt på vad som hände under förra insparken i YouTube-spellistan längst ned på sidan.

Var med på insparken. Lär känna:

Universitetet

Våra phaddrar lär dig allt om salar, grupprum och bästa studieplatserna.

Klasskompisarna

Det som till en början är en massa obekanta ansikten kan mycket väl bli vänner för livet.

Studentstaden Göteborg

Här finns massor att upptäcka, både för infödingar och nytillkomna göteborgare.

Grattis, du är student!

Att börja plugga är ett stort och viktigt beslut. Vad har du givit dig in på egentligen? Månader, kanske år, av tentor, dyr kurslitteratur, obegripliga teoretiska resonemang och för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Lyckligtvis är du inte ensam. Och för att du ska få chansen att lära känna alla andra som tar sina första trevande steg på gu anordnar Göta studentkår massor av kul aktiviteter under terminens första veckor. Välkommen till insparken!

Hur funkar det?

De största insparksveckorna äger rum vid höstterminens start då vi tillsammans med våra föreningar och ”phaddrar” välkomnar tusentals nya studenter till de fem fakulteter som Göta studentkår representerar. Insparken är alltså de första välkomstveckorna varje termin som fokuseras på att välkomna dig som ny student till universitetet. Vi arrangerar fester, pubrundor, stadsvandringar, sittningar, grillkvällar, femkamper, filmvisningar och mycket mer för att du som är ny på universitetet skall få en så bra start som möjligt på din studietid och få möjlighet att lära känna din sektion, dina medstudenter och Göteborg som studentstad.  

Vänta va, sektion?

Göta studentkår representerar fem av universitetets åtta fakulteter, och varje fakultet har inom studentkårens organisation en egen sektion. På hösten arrangeras insparken på alla fem sektionerna samtidigt, medan vi på vårterminen endast kör på Humanistsektionen, Samhällsvetarsektionen och Utbildningsvetenskapliga sektionen.

Välj din sektion och läs mer om vad som händer där!

Några ord om våra fantastiska koordinatorer, phaddrar och föreningar.

Varje inspark planeras av insparskoordinatorer, som är studenter valda av studentkåren för att ha det övergripande ansvaret för insparken på just din sektion. Tillsammans med hundratals phaddrar (studenter som finns till för att hjälpa dig som ny student att komma in i studentlivet – du känner igen dem på deras färgade t-shirts!) och ett femtiotal engagerade föreningar ser vi till att insparksupplevelsen blir en fantastisk start på din tid som student vid Göteborgs universitet.

Ta en närmare titt på vad Insparken går ut på.

Insparksoffan från HT19 har intervjuer, reportage och massor av information om vad som händer under Insparken. Spellistan är laddad - bara att bingea!