Hoppa till huvudinnehåll

Inspark

Hitta din inspark!

Klicka på ikonerna nedan.

Grattis, du är student!

Välkomna till Göteborgs universitet och ett extra varmt välkomnande till Göta studentkår, vilken fantastisk tid du har framför dig!

Att börja plugga är ett stort och viktigt beslut. Vad har du givit dig in på egentligen? Månader, kanske år, av tentor, dyr kurslitteratur, obegripliga teoretiska resonemang och för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Lyckligtvis är du inte ensam. Och för att du ska få chansen att lära känna alla andra som tar sina första trevande steg på GU anordnar Göta studentkår massor av kul aktiviteter under terminens första veckor. Välkommen till insparken!

Hur funkar det?

De största insparksveckorna äger rum vid höstterminens start då vi tillsammans med våra föreningar och ”phaddrar” välkomnar tusentals nya studenter till de fem fakulteter som Göta studentkår representerar. Vid vårterminens start arrangeras Inspark för nya studenter vid tre av våra fem sektioner: Humanistsektionen, Samhällsvetarsektionen och Utbildningsvetenskapliga sektionen. Insparken är alltså de första välkomstveckorna varje termin som fokuseras på att välkomna dig som ny student till universitetet. Vi arrangerar fester, pubrundor, stadsvandringar, sittningar, grillkvällar, femkamper, filmvisningar och mycket mer för att du som är ny på universitetet skall få en så bra start som möjligt på din studietid och få möjlighet att lära känna din sektion, dina medstudenter och Göteborg som studentstad.  

Vänta va, sektion?

Göta studentkår representerar fem av universitetets åtta fakulteter, och varje fakultet har inom studentkårens organisation en egen sektion. På hösten arrangeras insparken på alla fem sektionerna samtidigt, medan vi på vårterminen endast kör på Humanistsektionen, Samhällsvetarsektionen och Utbildningsvetenskapliga sektionen.

Läs mer om din sektion under "Sektioner" uppe i menyn!

Insparken HT21 kommer att anpassas efter rådande restriktioner och rekommendationer. Göta studentkår följer noga utvecklingen av den rådande pandemin och gör löpande anpassningar utefter detta. Mer information publiceras löpande här i takt med att restriktioner ändras och mer information kommer. 

Inspark hösten 2021:

  • Vi utgår ifrån att kunna genomföra en fysisk Inspark – utomhus
  • Det kommer även att planeras för en del digitala evenemang, för att alla studenter ska ha möjlighet att delta
  • I dagsläget avråder vi från inomhusaktiviteter under insparksveckorna
  • Anmälningar kommer att krävas för aktiviteter för att kunna kontrollera antalet deltagare

Göta studentkår är övertygade om att oavsett på vilket sätt Insparken kommer att kunna genomföras så kommer det att bli väldigt roliga veckor och en fantastisk start på din studentid. Vår ambition kommer alltid vara att kunna genomföra en så rolig och säker inspark som möjligt för alla nya studenter. Göta studentkår arrangerar under höstterminen 2021 inspark vid samtliga av våra fem representerade fakulteter. 

För att kunna genomföra insparksveckorna har vi alla ett gemensamt ansvar för att följa rådande rekommendationer. Dina phaddrar och insparkskoordinatorer har planerat insparksveckorna så att alla ska ha möjlighet att delta på insparkevenemangen.

Ladda ner appen Orbi!

För att kunna ta del av allt kul som händer under insparksveckorna och resten av din tid som student behöver du ladda ner appen Orbi. I appen hittar du alla evenemang som kåren, utskotten och föreningarna arrangerar. 

Orbi är din nyckel till ett rikare studentliv! All information om vad som händer samlad på ett och samma ställe. Dessutom kan du även anmäla dig och köpa biljetter till våra evenemang via appen.

Ladda ner appen till Android:

Ladda ner appen till Iphone:

Under insparken lär du känna:

Universitetet

Våra phaddrar lär dig allt om salar, grupprum och bästa studieplatserna.

Klasskompisarna

Det som till en början är en massa obekanta ansikten kan mycket väl bli vänner för livet.

Studentstaden Göteborg

Här finns massor att upptäcka, både för infödingar och nytillkomna göteborgare.

Några ord om våra fantastiska koordinatorer, phaddrar och föreningar.

Varje inspark planeras av insparskoordinatorer, som är studenter valda av studentkåren för att ha det övergripande ansvaret för insparken på just din sektion. Tillsammans med hundratals phaddrar (studenter som finns till för att hjälpa dig som ny student att komma in i studentlivet – du känner igen dem på deras färgade t-shirts!) och ett femtiotal engagerade föreningar ser vi till att insparksupplevelsen blir en fantastisk start på din tid som student vid Göteborgs universitet.

Ta en närmare titt på vad Insparken går ut på.

Insparksoffan från HT19 har intervjuer, reportage och massor av information om vad som händer under Insparken. Spellistan är laddad - bara att bingea!