Hoppa till huvudinnehåll

Inspark

Inspark VT21 är över.

Vi vill rikta ett stort tack till dig som var med och gjorde insparken så fantastiskt lyckad trots omständigheterna!

Du som Phadder, koordinator, sexmästerist, föreningsperson eller ny student. Tack till dig. Förutsättningarna var inte de bästa men det stoppade inte dig. Du såg det inte som ett hinder. Du såg det som en utmaning, en möjlighet att utveckla, att vara kreativ. Och som du gjorde det. Wow! 

Vi är så enormt glada och tacksamma för att just du är här med oss. Just du. Ta åt dig av det. Nu blickar vi framåt mot nya utmaningar, låt oss tillsammans göra detta året till ett år att minnas!

Grattis, du är student!

Välkomna till Göteborgs universitet och ett extra varmt välkomnande till Göta studentkår, vilken fantastisk tid du har framför dig!

Att börja plugga är ett stort och viktigt beslut. Vad har du givit dig in på egentligen? Månader, kanske år, av tentor, dyr kurslitteratur, obegripliga teoretiska resonemang och för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Lyckligtvis är du inte ensam. Och för att du ska få chansen att lära känna alla andra som tar sina första trevande steg på GU anordnar Göta studentkår massor av kul aktiviteter under terminens första veckor. Välkommen till insparken!

Hur funkar det?

De största insparksveckorna äger rum vid höstterminens start då vi tillsammans med våra föreningar och ”phaddrar” välkomnar tusentals nya studenter till de fem fakulteter som Göta studentkår representerar. Vid vårterminens start arrangeras Inspark för nya studenter vid tre av våra fem sektioner: Humanistsektionen, Samhällsvetarsektionen och Utbildningsvetenskapliga sektionen. Insparken är alltså de första välkomstveckorna varje termin som fokuseras på att välkomna dig som ny student till universitetet. Vi arrangerar fester, pubrundor, stadsvandringar, sittningar, grillkvällar, femkamper, filmvisningar och mycket mer för att du som är ny på universitetet skall få en så bra start som möjligt på din studietid och få möjlighet att lära känna din sektion, dina medstudenter och Göteborg som studentstad.  

Vänta va, sektion?

Göta studentkår representerar fem av universitetets åtta fakulteter, och varje fakultet har inom studentkårens organisation en egen sektion. På hösten arrangeras insparken på alla fem sektionerna samtidigt, medan vi på vårterminen endast kör på Humanistsektionen, Samhällsvetarsektionen och Utbildningsvetenskapliga sektionen.

Läs mer om din sektion under "Sektioner" uppe i menyn!

Insparken VT21 påverkas som allt annat just nu med anledning av pandemin. Därav har Göta studentkår varit tvungna att ställa om till en helt digital inspark för vårterminen. Vi hoppas trots det att kunna genomföra en så rolig och säker inspark som möjligt för alla nya studenter. Göta studentkår arrangerar under vårterminen inspark vid tre av fem representerade fakulteter. Relaterat till nuvarande rekommendationer och med den smittspridning som syns i samhället just nu anser Göta studentkår att det skulle vara ytterst oansvarigt att arrangera en inspark som uppmanade till att studenter träffades i grupp och reste kollektivt för att ta sig till diverse event.

För att kunna genomföra insparksveckorna har vi alla ett gemensamt ansvar för att följa rådande rekommendationer. Dina phaddrar och insparkskoordinatorer har planerat insparksveckorna så att alla ska ha möjlighet att delta på insparkevenemangen.

Under insparken lär du känna:

Universitetet

Våra phaddrar lär dig allt om salar, grupprum och bästa studieplatserna.

Klasskompisarna

Det som till en början är en massa obekanta ansikten kan mycket väl bli vänner för livet.

Studentstaden Göteborg

Här finns massor att upptäcka, både för infödingar och nytillkomna göteborgare.

Några ord om våra fantastiska koordinatorer, phaddrar och föreningar.

Varje inspark planeras av insparskoordinatorer, som är studenter valda av studentkåren för att ha det övergripande ansvaret för insparken på just din sektion. Tillsammans med hundratals phaddrar (studenter som finns till för att hjälpa dig som ny student att komma in i studentlivet – du känner igen dem på deras färgade t-shirts!) och ett femtiotal engagerade föreningar ser vi till att insparksupplevelsen blir en fantastisk start på din tid som student vid Göteborgs universitet.

Ta en närmare titt på vad Insparken går ut på.

Insparksoffan från HT19 har intervjuer, reportage och massor av information om vad som händer under Insparken. Spellistan är laddad - bara att bingea!