Hoppa till huvudinnehåll
  • Välkommen till
    Utbildningsvetenskapliga
    sektionen
STYRELSEN

STYRELSEN

Utbildningsvetenskapliga sektionen
Ordförande Lisa Nilsson Nadj
Telefon: +46 (0)70 - 496 34 83
Epost: utsek@gota.gu.se

Hej kära student!

Kul att du har hittat hit. Här på Utbildningsvetenskapliga sektionen (Utsek) representerar vi dig som studerar till lärare, men även för dig som studerar kandidatprogram i pedagogik, Sports Coaching, kost- och ledarskapsprogrammet samt hälsopromotionsprogrammet.

Dessutom representerar vi dig som studerar ett masterprogram i didaktik eller pedagogik samt dig som är doktorand vid någon av Utbildningsvetenskapliga fakultetens fyra institutioner. 

Vad gör då Utsek? Nedan kan du läsa om alla ansvar vi har och hur du engagerar dig.

Inspark VT24 Läs mer här!

Bambabladet

Du har väl inte missat att Utsek har en alldeles egen tidningsförening? Nej, självklart känner du till Utseks prisbelönta tidningsförening – Bambabladet! Det är som en fantastisk portal till de senaste studentnyheterna och ett forum där du kan slänga in dina egna åsikter och debattartiklar. Så, om du har något på hjärtat om din utbildning, bästa studiehak eller kanske en viktig fråga om studentlivet; då är Bambabladet platsen för dig!

Du hittar Bambabladet här!

Utbildningsbevakning

Ett av vårt viktigaste uppdrag är att se till att alla utbildningar vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten håller måttet. Det gör vi bland annat genom att tillsätta studentrepresentanter på alla möten som sker på Göteborgs universitet och som påverkar studenter i någon grad. Det är endast Utsek som har mandat att tillsätta studentrepresentanter vid vår fakultet. Är du intresserad av att söka någon av våra vakanta platser? Ansökningsformulär finns längre ner på sidan!

Vi tar även emot studentärenden. Om du eller din kompis känner er felbehandlade av en lärare, upplever er orättvist bedömda på en tentamen eller bara behöver hjälp med en fråga som rör era studier, tveka inte att kontakta vår sektionsordförande.

Arbetsmiljö

Lika viktigt som att bli rätt behandlad på en tentamen är det att ha en god arbetsmiljö när man studerar. Utsek arbetar intensivt med studenternas arbetsmiljö, bland annat genom att delta på arbetsmiljöutskott hos fakulteten, och genom att tillsammans med andra kårer samordna arbetet på hela universitetet.

Har du frågor eller behöver hjälp? Kontakta oss via formuläret nedan så återkopplar vi snarast!

Kommunikation 

Vi som arbetar med Utseks kommunikation hjälper dig att navigera genom studenternas värld, en värld som ibland kan kännas som en labyrint av både kunskap och evenemang; inte alltid lätt att hitta rätt!

Har du några frågor eller funderingar om vår hemsida eller skulle du vilja publicera något på våra sociala medier? Kontakta vår sektionsordförande Lisa – hon har alla svar!

Dessutom! Glöm inte att följa oss på Instagram!

Studiesocialt

När studierna är klara är det viktigt att ha ett socialt sammanhang, möjligheterna för detta är oändliga på Utsek. Du kan exempelvis ta kontakt med någon av våra föreningar eller utskott. Alternativt kan du starta en ny förening eller utskott om du inte finner det du söker och känner dig manad! Våra föreningar kan läsa mer om längre ner på sidan.

 

Arbetsmarknad

Slutligen bör det finnas någonstans att gå när du har tagit examen. På Utsek arrangerar vi en mängd arbetsmarknadsrelaterade event, för att du ska få kunskap om vad som väntar efter examen. För mer information - håll utkik på denna sida och vår Instagram!

 

 

Kontakta oss direkt!

I fokus

Bli en Wildcat idag!
Om du är ämneslärare vid GU får du inte missa möjligheten att gå med i Ämneslärarföreningen ÄLF Wildcats.
GLF behöver dig!
Är du grundlärare och saknar att engagera dig? Bli medlem i Grundlärarföreningen GLF!
Var med och starta upp Peppis!
En gruppering för alla som studerar till förskolelärare har precis startat på Utsek. Vill du vara med? Klicka här!

Äska pengar till din förening.

Det finns många fördelar med att vara en sektionsförening.

Föreningar och utskott på Utsek

Engagera dig på Pedagogen. Föreningarna och utskotten är dina nycklar till ett rikare studentliv!

Utsek på instagram

Följ Utbildningsvetenskapliga sektionen på instagram så missar du inget kul som är på gång.

@gotautsek