Hoppa till huvudinnehåll

Kollektivtrafik, Mecenat och studentrabatter i Göteborg

 

 

Kollektivtrafik, Mecenat och studentrabatter i Göteborg

Vi guidar dig rätt i rabattdjungeln.

 

Mecenat

Mecenatkortet ger dig mängder med studentrabatter och fungerar dessutom som ditt medlemskapsbevis för Göta. Ladda ned Mecenatappen till din telefon så har du alltid tillgång till aktuella rabatter. 

Vi löser ditt kort

Göta studentkår beställer automatiskt ett Mecenatkort till dig. Ditt kort beställs efter att du blivit medlem, och du behöver vara registrerad på en kurs för den aktuella terminen för att ett kort ska beställas. Ditt digitala kort skapas arbetsdagen efter att du blivit medlem, så sitt lugnt i båten i någon extra dag. Har kortet ännu inte kommit då så är du välkommen att kontakta oss!

Är du inte medlem i kåren kommer du inte automatiskt att få något Mecenatkort.

Symbolerna längst ned till höger på kortet visar vilka rabatter du har rätt till. Den mittersta symbolen ger dig Västtrafikrabatten.

Lås upp exklusiva medlemsförmåner endast för kårmedlemmar

Så fungerar studentrabatten på Västtrafik

Som student* har du rätt till studentrabatt på Västtrafik! Studentrabatten är 25 % och innebär att du köper din periodbiljett till ungdomspris, alltså ska du välja alternativet ”ungdomsbiljett” när du laddar ditt kort/app. Studentrabatten gäller när du köper 30-, 90- och 365-dagars periodbiljetter.

Du måste ha Mecenatappen, det fysiska kortet räcker inte.

För att kunna resa med studentrabatten behöver du ha ditt digitala mecenatkort i mecenatappen med studentresesymbolen. Studentresesymbolen trycks inte på fysiska kort. Vid biljettkontroll när du reser med Västtrafik visar du upp din biljett och din studentlegitmiation. Vid behov kan du även behöva visa id-handling.  Observera att du vid biljettkontroll kan åka på en kontrollavgift (1500 kronor) om du inte kan uppvisa studentlegitimation (Mecenatappen). 

Hur mycket behöver jag studera för att få tillgång till rabatt hos västtrafik?

* För att få Studentresesymbolen på ditt Mecenatkort måste du studera med minst 50 % studieomfattning under terminen och i minst 10 veckor under terminen på universitet, högskola, komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från CSN.

På universitet/högskola motsvarar detta minst 15 hp.