Hoppa till huvudinnehåll
linné

En annorlunda terminsstart

Vårterminen är här och Göta studentkår välkomnar både nya och gamla studenter till Göteborgs universitet och en ny termin med Göta studentkår. Vår verksamhet drar igång direkt med digitala insparksveckor för tre av våra fem sektioner samt att fortsatt bevaka studenternas studiesituation genom våra heltidare, våra studentrepresentanter och andra aktiva medlemmar. När läget ser ut som det gör med distansundervisning är det viktigare än någonsin att studentkåren finns för att se till att studenternas utbildningskvalitet håller måttet. 

Distansundervisningen fortsätter under hela vårterminen (som beslutet är just nu i alla fall) och bedrivs främst genom Canvas och via Zoom. Något som kan vara bra att känna till är att alla studenter på Göteborgs universitetet har obegränsad tillgång till Zoom och att om du är ny student vid GU hittar mer information om hur du aktiverar licensen samt en användarguide till Zoom på studentportalen. 

Göteborgs universitet uppmanar samtliga studenter att fortsättningsvis följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om man vistas på campus. Det innebär att alla med symtom på luftvägsinfektion eller förkylningssymtom, även lindriga, ska stanna hemma, att man testar sig om man känner sig sjuk och att man fortsätter tvätta händerna och hålla avstånd till andra. Vidare är det viktigt att komma ihåg att undvika onödiga resor och speciellt resor i kollektivtrafiken under rusningstid. 

Fler nyheter