Hoppa till huvudinnehåll
Samsek Samlad

En samlad röst!

Mycket av att vara studentpolitiskt ansvarig går ut på att vara uppmärkSAM och detta vill jag inkludera er genom ett formulär för en SAMlad röst. Skriv din fundering, fråga eller tanke i formuläret som du hittar här nedan eller på Göta samseks Instagram. Som exempel ska ni få en funderingslista på vad jag som studentpolitiskt ansvarig på Göta Samsek samlat på sig under den senaste perioden:

  • Raka vägen från plånbok till SGS. Det var nog inte bara jag som kände hur plånboken brast i samband med att SGS retroaktiva hyreshöjning dök upp på den senaste hyresavin. I en rapport från SSCO går en student i Stockholm minus ca 4500 kr/månad (Läs mer här). Applicerat på Sveriges huvudstad absolut, men studenter i Göteborg drabbas nog tyvärr liknande. Att läget ser ut så här bör den politiska fronten ta mer allvarligt för att undvika framtida storskaliga konsekvenser.
     
  • Önskvärt är att platsen som studenter pluggar vid blir behandlad som en arbetsplats som alla andra. Vi studenter går till och från jobbet, men emellertid behandlas inte vår arbetsplats som lika självklar. Vi behöver bra utrymmen att utföra våra jobb på. Vi behöver bra och många mikrovågsugnar för att så många som möjligt ska kunna få i sig energi för att fortsätta utföra våra jobb. Vi behöver bra möjligheter att ta en paus från jobbet på en alternativ plats, det vill säga att vi behöver både plugg/arbetsplatser och viloplatser. Behov som kan tyckas krävande av någon som inte ser studier som ett heltidsarbete, men som i allra högsta grad är avgörande för en bra arbetsplats.
     
  • Som student har vi valt att studera på universitetet. Vi har valt vilken utbildning som vi tror kommer passa oss bäst. Vi har valt vilket år vi börjar studera. Vi har valt. Så vad är det som talar emot att vi även ska kunna välja HUR vi vill studera? En utbildningsform, FLEX-utbildning, beprövas som syftar till att studenter ska få välja om de vill delta i fysiska klassrum, via digital länk eller i efterhand genom en inspelad version - alla undervisningsformer inbakat i ett paket. Ett paket som om det implementeras i fler kurser skulle uppskattas av studenter.
     
  • Tanken som nog träffat de flesta som hört talas om Göteborgs universitets förslag till IT-fakultetens avveckling är: HUR KAN MAN AVVECKLA EN IT-FAKULTET 2024? Det är absurt - PUNKT.

Jag vill bjuda in er studenter till att anonymt göra er röst hörd. Har du en tanke, förslag på viktigt ämne eller funderingar → SKRIV vetja och gör din RÖST hörd! :)

/Hedvig Hansson - Studentpolitisk ansvarig, Göta Samsek

Etiketter

Fler nyheter