Hoppa till huvudinnehåll
Inspire 2021

Program för Inspire 2021

Inspire är en arbetsmarknadsmässa där studenter får möjligheten att bli inspirerad till framtiden och arbetslivet.
Fokuset för 2021 är att skapa en intressant mötesplats för studenter, företag och organisationer som verkar inom näringslivsfrågor. Vårt mål med karriärsdagarna är att skapa intressanta diskussioner om arbetslivet och hur en som student förbereder sig för att komma ut på arbetsmarknaden. Genom live-webinarium och plattformen Graduateland kommer evenemanget få studenterna och företagen att interagera med varandra.

 

Inspire 2021 program:
Ladda ner programmet här!

  • Inspire 2021 digital på Graduateland

Träffa och prata med företag, organisationer och fackförbund! Sök jobb, prata med fackförbund om dina arbetsrättigheter, träffa inspirerande ideella organisationer och prata med alumner om din framtid.

Länk här. 

När: 18 mars 13:00-17:00

 

  • Globalportalen: Så skapar du en karriär inom samhällssektorn

Inspire 2021 diskuterar tillsammans med Globalportalen i detta webbinarium vilka vägar som leder till ett arbete inom civilsamhället. Annabel Merkel och Linnea Frändå berättar om hur de själva kom att arbeta i branschen. Har du undrat över vilken utbildning som är bäst om du vill arbeta med frågor rörande mänskliga rättigheter eller klimatfrågor? Hur skaffar du kontakter och ett nätverk som student? Var hittar man lättast jobb- och praktikannonser? Du får svar på dessa frågor och mycket mer i detta webinarium.

Länk här.

När: 17 mars 09:30-10:00

 

  • Ernst&Young: Att arbeta som verksamhetsrevisor

Inspire 2021 har tagit reda på vad du kan göra efter studierna. Tillsammans med Karin Knutsson på Ernst & Young får du koll på hur du arbetar med offentlig verksamhet, vad en verksamhetsrevisor gör och hur rollen samspelar med företagsvärlden.

Länk här.

När: 17 mars 12:30-13:00

 

  • Varbergs kommun: Vad är det bästa med ditt jobb?

Inspire 2021 vill tillsammans med Varbergs kommun ta reda på hur det är arbeta kommunalt och vad det bästa med deras jobb är. Det är en perfekt möjlighet för dig som student att få en inblick i hur det är att arbeta inom västkustens kreativa mittpunkt.

Länk här.

När: 17 mars 14:30-15:00

 

  • Quarrio: Do’s and Dont’s - bli expert på att driva företag

Inspire 2021 har bjudit in Quarrios VD KG Charles-Harris hela vägen från USA för att ta reda på hur man startar och driver företag internationellt. Med en stor portfölj av flera startups kommer han ge sina bästa “dos and dont’s” för hur du lyckas inom tech branschen.

Länk här.

När: 17 mars 18:00-18:30

 

  • Miljöbron: Booster och synergier

Inpsire 2021 hjälper dig tillsammans med Miljöbron att arbeta med det du brinner för. De kommer att berätta om deras “Booster” projekt som kan leda till praktikplats och examensarbete eller utvecklandet av en affärside. Vi ställer oss bland annat frågan: Hur kan du använda din utbildning för att engagera dig i långa och korta projekt med fokus på en hållbar framtid?

Länk här.

När: 18 mars 09:30-10:00

 

  • Akavia: Hur du skriver CV och briljerar på arbetsmarknaden

Inspire 2021 ger dig tillsammans med fackförbundet Akavia de bästa tipsen för hur du blir den mest intressanta kandidaten vid jobbsökande. Emma Waldo, marknadsförare och proffs på karriärprofilering kommer att ge sina bästa tips för hur du skriver ett CV och personligt brev. Hur optimerar du ditt CV som en nyexaminerad student? Sen var det ju det här med LinkedIn, hur viktigt är det egentligen 2021?

Länk här.

När: 18 mars 12:30-13:15

 

  • Karriärcoach: Karriärcoachen ger dig sina bästa tips för att hitta rätt väg i yrkeslivet

Inspire 2021 har bjudit in karriärcoachen Jonna Alfredsson, med syfte att inspirera DIG! Med sina egna erfarenheter från rekryteringsbranschen vill hon hjälpa dig att orientera dig sig på arbetsmarknaden. Hur vet du vad du vill bli egentligen och hur ska du komma dit? Webinariet sker i workshop format.

Länk här.

När: 18 mars 15:30-17:00

 

Fler nyheter