Hoppa till huvudinnehåll
En affisch med A36 Nea och Broder John framför ett publikhav som blickar mot en upplyst scen

Se A36, NEA och BRODER JOHN live på Studenternas hus

Studenternas hus är nyrenoverat och nu kan vi äntligen avslöja vilka artister som först får chansen att testa vad den nya scenen klarar av att hantera.

Den 12 maj står inga mindre än A36, NEA och BRODER JOHN på VÅR scen på Studenternas hus. 

Biljetter säljs exklusivt på Orbi. Medlemskap i någon av kårerna vid Göteborgs universitet krävs. Vi kommer kontrollera medlemskap i dörren.

A36

A36 uppmärksammades för första gången sommaren 2020 med låten Alien, en låt han lyckats spela in på egen hand i den lokala fritidsgården som sen fick viral spridning på sociala medier och blev startskottet för hans artistkarriär. Kort där efter följde A36 upp med nästa singel Alé Alé, ännu en franskinspirerade låt som lyckades klättra upp topp 75 på egen hand, samma höst blev han utvald till Spotifys Klass 2020. Så sent som i våras släppte A36 sin megahit Samma gamla vanliga, låten tog hela Norden med storm och blev A36s första singeletta som låg etta hela 35 dagar i rad och är än idag den högst placerade hiphop-låten i Norden någonsin. Samma gamla vanliga blev även den mest spelade låten under sommarmånaderna och en av P3s mest spelade artister.
 
Låten har sedan April gjort över 55 miljoner streams på Spotify, samt nått över 1 miljard visningar på TikTok (och tickar på). Låten toppar än listor i Finland, Danmark och Norge. 

Nea

Det finns debuter och så finns det i mycket ovanliga fall superdebuter som den låtskrivaren och artisten Nea fick uppleva. Hennes första singel Some Say har nu kammat hem en bra bit över hundra miljoner spelningar på Spotify, varit den mest spelade låten på svensk radio i 10 veckor på raken och blivit en stor internationell hit med flera topp 10 placeringar. Låten har varit en av de mest Shazamade låtarna i Europa under våren och har uppnått diverse platina- och guldutmärkelser. Hyfsad start, milt uttryckt.

Men så är Linnea Södahl, som hennes riktiga namn lyder, allt annat än en nykomling i branschen. Vi har med ett alltmer omtalat popsnille att göra. På CV:et finns låtar åt bland andra Zara Larsson (exempelvis globala jättehits som Lush Life och Don’t Worry About Me), Tove Styrke och Axwell. För sina prestationer blev hon nominerad till Årets kompositör på Grammisgalan 2020. I en intervju med SKAP berättade Nea apropå sin artistsatsning: "Jag älskar ju att skriva för andra, men detta har gett en ny kick och inspirationsboost till musikskapandet.” 

Broder John

Umeå-bördiga Broder John blev snabbt efter 2016 års solodebut Cool en av scenens mest intressanta röster och hyllningarna lät inte vänta på sig. På ett avväpnande sätt behandlades tonåren med en träffande precision över unika ljudlandskap. Fem år har passerat sedan dess och under tiden har han både skrotat en uppföljare, men också slutfört en, det kritikerhyllade albumet DRIFT som släpptes i maj.

Albumsläppet av ”DRIFT” följdes upp av en inspelning på den internationella plattformen COLORSXSTUDIOS som har över fem miljoner prenumeranter på Youtube och över en miljon på Instagram. Kommentarerna under videoklippet är överrösta med kärlek från människor från hela världens hörn.

Broder John har varit enormt längtad och efter en sommar fylld med restriktionsvänliga gig är han nu redo att tillsammans med sitt band åka runt i landet och visa vem han är på scen!

Konserten genomförs i samarbete med Donationen Studenternas hus.

Fler nyheter