Hoppa till huvudinnehåll
inspark 21

Senaste nytt om Insparken för HT21

Det är klart att det blir inspark till hösten!

Insparken HT21 kommer att anpassas efter rådande restriktioner och rekommendationer. Göta studentkår följer noga utvecklingen av smittspridning och restriktioner och gör löpande anpassningar utefter detta. Mer information publiceras löpande här i takt med att restriktioner ändras och mer information kommer. 

Insparken är en viktig period för alla nya studenter och Göta studentkår gör alltid vår yttersta för att det ska vara en så bra upplevelse som möjligt för alla. Vi befinner oss nu i en situation där samhället sakta börjar öppna upp mer och mer, men samtidigt måste vi fortsatt vara försiktiga med hur vi agerar. Göta studentkårs presidium har i samråd med Kårstyrelsen beslutat om de riktlinjer och regler som kommer att finnas för insparken hösten 2021.

Samtliga event ska vara så smittsäkra som möjligt, detta innebär exempelvis att det ska finnas tillgång till handsprit och/eller möjligheten att tvätta händerna. Vidare ska det finnas tillräckligt mycket utrymme för att kunna hålla ett säker avstånd mellan deltagare och vi avråder från aktiviteter som leder till nära kontakt.

Under höstens insparksveckor utgår vi från att kunna genomföra en fysisk inspark, dock utomhus i så stor utsträckning som möjligt. Vi kommer även att planera in några digitala aktiviteter för att säkerställa att alla studenter ska kunna ha möjlighet att delta i insparken. I dagsläget avråder Göta studentkår från inomhusaktiviteter. 

I korthet, insparken hösten 2021:
  • I dagsläget utgår vi ifrån att kunna genomföra en fysisk Inspark – utomhus
  • Det kommer även att planeras för en del digitala evenemang, för att alla studenter ska ha möjlighet att delta
  • I dagsläget avråder vi från inomhusaktiviteter under insparksveckorna
  • Anmälningar kommer att krävas för aktiviteter för att kunna kontrollera antalet deltagare

Vi publicerar löpande information kring inspark och terminsstart på vår hemsida i takt med att ny information kommer och restriktioner förändras. Har du frågor kring höstens inspark? Kontakta vår event- och föreningsansvarig på event@gota.gu.se

Fler nyheter