Hoppa till huvudinnehåll
kubb

Uppdatering angående coronarestriktioner

I början av veckan fattade regeringen ett beslut om att fortsätta det planerade avvecklandet av restriktionerna. Göta studentkår kommer att förhålla sig till regeringens beslut och justera våra nivåer för exempelvis event likt det som gäller för allmän sammankomst. Dock är det viktigt att poängtera att de som åtar sig att arrangera ett event i Göta studentkårs lokaler eller i Göta studentkårs namn åtar sig ansvaret att genomföra evenemanget på ett smittsäkert sätt. Rekommendationer angående avstånd, handhygien och avsaknad av alla sorters symptom gäller fortsatt.

tabellcovid

  • * Vid sittande evenemang gäller att varje besökare ska ha en bestämd sittplats – men avstånd till övriga besökare.
  • ** Notera att detta är maxantal och ska justeras utefter lokalens yta och förutsättningar att hålla avstånd.

Festverksamhet tillåts återigen, men ombeds begränsas till mindre grupper. Det krävs också en större grad av kontroll från arrangören om alkohol förekommer.

Besked angående höstens inspark och andra aktiviteter vid terminsstarten kommer senare under sommaren efter besked från folkhälsomyndigheten och universitetet.

Vi vill sända ett stort tack till alla som tagit regler och restriktioner på stort allvar genom dessa otroligt tuffa tider. Hoppet finns om att allt fortsätter i rätt riktning och att vi snart kan öppna upp ännu mer och återgå till ”det normala”.

Fler nyheter