Kårval
Fyllnadsval till Kårfullmäktige HT 2021
Vi fyllnadsväljer till Kårfullmäktige. Alla medlemmar har rätt att rösta 11-17 oktober 2021.
- Läs mer om kandidaterna längre ner
- Logga in med ditt Mecenat-inlogg på www.karvalet.se
- Rösta på din kandidat!
Vad är ett kårval?
Varje vår arrangerar vi Kårvalet, då vi väljer in nya medlemmar som ska sitta i kårfullmäktige (mer info om fullmäktige finns nedan) under nästa verksamhetsår. Kårvalet är en trestegsraket och fungerar såhär:
- Inför valet är alla medlemmar välkomna att kandidera för att bli valbara i valet.
- Under valet får alla medlemmar rösta på kandidaterna.
- Efter valet presenteras valresultatet och de nyvalda fullmäktigeledamöterna håller konstituerande möte inför kommande verksamhetsår i slutet av april.
I de fall vi behöver ytterligare ledamöter brukar ett fyllnadsval arrangeras i september eller oktober nästföljande termin.
Fullmäktige
Fullmäktige är Göta studentkårs högsta beslutande organ och består av 21 ledamöter som alla representerar Göta studentkårs medlemmar. Fullmäktige beslutar om övergripande saker som budget, verksamhetsplan och styrdokument. Att vara en del av fullmäktige innebär att du är med och beslutar om hur Göta studentkår skall fungera, vilka frågor vi skall prioritera och på vilket sätt detta tar sig i uttryck i den dagliga verksamheten. Det är ett spännande och givande uppdrag som ger dig en chans att vara med och påverka stora beslut, likväl som en betydelsefull rad i ditt cv.
Chingeling! Wille kallas jag och är på håret(som jag börjat tappa) till den äldre generation i min klass, jag läser just nu software engineering and management på GU och även lite kurser vid sidan av(vem kan få nog av att läsa kursböcker). Tidigare läste jag ett basår på KTH men insåg fort att stockholmsdialekten var för svår att lära sig och flydde hem till Göteborg igen för att satsa på studentlivet här istället.
Jag söker med anledning av att jag vill sprida kärlek till ITSek och hjälpa till att skapa gemenskap i dem olika programmen. Jag tror inte på att olikhet betyder ovänner, jag ser en möjlighet att bryta fördomar om oss IT nördar och hjälpa till att skapa en god stämning.
Mitt mål med att söka till fullmäktige är att ge alla en chans till ett gott studentliv, vilket program du än söker till och vart du än kommer ifrån.
Paddingtons vänner består av medlemmar i pedagogsexmästeriet som studerar olika linjer på pedagogen.
Som medlemmar i pedagogsexmästeriet brinner vi för att alla studenter ska få ett så bra studentliv som möjligt. Vi är studenter med en stor mötesvana och erfarenhet från föreningsliv som kan bidra till fullmäktiges arbete.
Vårat huvudmål är att driva frågor som främjar studentlivet kring Göteborgs universitet.
På listan:
Kandidat 1: Alfred Nordh
Kandidat 2: Khanh-Linh Tran
Jag är antagen till ULV-program på utbildningsvetenskapliga sektionen.
Jag intresserar mig av likvärdig betygssättning.
Mitt namn är Rasmus Lukk och jag går nu min fjärde termin statsvetarprogrammet här på GU. Jag har tidigare suttit två perioder i fullmäktige där jag både enskilt och tillsammans med andra drivit frågor som exempelvis mer resurser till studenterna och mer studentinflytande på universitetet.
För mig är det viktigaste att studenterna prioriteras framför allt annat. Jag tycker att så mycket som möjligt av pengarna universitet och kåren får ska gå direkt till att gynna studenterna och det är också en fråga jag drivit i fullmäktige sedan tidigare. Nu när pandemin är över vill jag se till att evenemangen tar fart igen och att de pengar som finns används för att göra det billigare att leva som student. Jag vill att kåren och universitetet ska satsa på den enskilda studenten så att alla kan få en bättre studietid, och på så sätt gör Göteborg till en ännu bättre studentstad.
Jag är Saba Monirzadeh studerar masterprogram i utbilningsforskning vid Göterborgs universitet. Jag är väldigt aktiv och är studentrepresentant i min klass.
Jag skulle vilja jobba extra vid sidan av mina studier. Jag är väldigt intresserad av att arbeta på studentkår och peka på studenternas problem och lösa dem i kåren. Jag tycker om att bjuda in alla studenter att delta i utomhu-och inomhusevenemang och att vara bekant med studentlivet och njuta av att vara i Sverige.
Min enda personality trait är att jag har varit utlandsvensk i hela mitt liv och att jag nu inte riktigt vet var jag hör hemma. Pluggar iaf globala studier och är vice ordförande och kassör i SG Globala.
Institutionen för globala studier har engelskspråkliga kandidatprogram, där det finns ett antal icke-svensktalande studenter. De studenter har svårt att få inflytande i Göta Studentkår. SG Globala har varit tvungen att ändra på språket, styrelsen håller sina möten på. Detta kanske är för mycket begärt av en studentkår där över 95% talar svenska, MEN de engelsktalande studenterna på IGS måste åtminstone ha en person att vända sig till om det uppstår frågor/problem/ärenden som rör Göta Studentkår.