Hoppa till huvudinnehåll
covid19

Nya Corona-restriktioner i Västra Götalands län

Nya restriktioner för Västra Götalands län kom idag, torsdag 29/10-20, från folkhälsomyndigheten. Dessa är betydligt skarpare än de som tidigare funnits. 

“Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Västra Götalands och län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i Västra Götalands län:

  • Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.”

Göta studentkår ser allvarligt på rådande situation och kommer därför ställa om sin verksamhet för att följa de nya riktlinjerna. 

Detta innebär:

  • Kontor- och sektionskontor kommer att vara stängda
  • Heltidare och personal kommer att i mesta möjliga mån att arbeta hemifrån
  • Samtliga fysiska event som arrangeras av oss eller i våra lokaler kommer att ställas in eller skjutas upp


Ni föreningar som har event planerade i våra lokaler och redan hunnit göra utlägg för dessa kommer få möjlighet till kompensation. Kontakta vice@gota.gu.se med frågor rörande detta. 

 

Vi har alla ett gemensamt ansvar att ta och vi hoppas att ni alla har förståelse för dessa åtgärder. Håll er inne, håll er friska och håll hoppet uppe!

 

Etiketter

Fler nyheter